Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2019 14:45

Long posities van institutionele beleggers op bitcoin (BTC) futures zijn in oktober verdubbeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Long posities van institutionele beleggers op bitcoin (BTC) futures zijn in oktober verdubbeld

Long posities op bitcoin (BTC) futurescontracten door institutionele investeerders op de Chicago Mercantile Exchange (CME) zagen een enorme stijging in aantallen deze oktober. Dat blijkt uit data van marktanalist Skew Markets gepubliceerd op 20 oktober:


De data toont een behoorlijke daling van het aantal institutionele long posities op bitcoin futures in de tweede helft van september, maar toont weer een sterke stijging sinds 1 oktober van onder 500 BTC, ter waarde van $4,11 miljoen, naar 1.000 BTC, ter waarde van $8,23 miljoen, op 16 oktober.
Skew Markets meldt dat onder de institutionele investeerders onder andere pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen vallen. Echter, zoals Twitteraar As Exchange aangeeft, zal het grootste deel voornamelijk uit hedgefondsen komen. Amerikaanse regulering belemmert namelijk pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen om in een activa als bitcoin te investeren:
https://twitter.com/exchange_as/status/1186494563424190466
Dat gezegd hebbende, Morgan Creek Digital kondigde in februari dit jaar aan dat zij als eerste investeringen in bitcoin van Amerikaanse pensioenfondsen hebben ontvangen. Medeoprichter Anthony Pompliano zei destijds dat de institutionele investeerder eindelijk de markt heeft betreed:


Rayhaneh Sharif-Askary, directeur bij Grayscale Investments, dat recent aankondigde ook een enorme stijging aan institutionele investeringen ontvangen te hebben, zei dat “institutionele beleggers al de hele tijd bij ons investeren.”
Heath Tarbert, voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), zei onlangs dat ether (ETH) futurescontracten waarschijnlijk vanaf 2020 op de Amerikaanse markt aangeboden zullen worden.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie