Kevin Schijven Kevin Schijven
04/08/2019 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2019 18:01

Voorspelling: Bitcoin (BTC) koers kan $15.000 deze week voorbij stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Max Keiser, oprichter van HeisenBerg Capital en een bekende investeerder, bitcoin bull, econoom en filmmaker, bericht 3 augustus op Twitter dat hij overtuigd is dat de prijs van bitcoin (BTC) naar $15.000 zal stijgen deze week:

Ik voel dat bitcoin deze week $15.000 zal oversteken. Het vertrouwen in centrale overheden, centrale banken en gecentraliseerd fiat-geld ligt het laagst in decennia.

Aldus Max Keiser, die al in bitcoin investeerde toen het nog $1 waard was. Hij zegt dat het vertrouwen in de traditionele markten steeds lager ligt. Economen over ter wereld maken zich zorgen waar de economie de komende tijd heen kan gaan, voornamelijk vanwege factoren als de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China alsmede de kans op een “no-deal Brexit.”
Deze onzekerheden zorgen ervoor dat mensen naar alternatieven zoeken, voornamelijk naar investeringsopties die niet afhankelijk zijn van de traditionele markten en de gecentraliseerde banken en overheden.
De koers van bitcoin is dit jaar, en vooral deze zomer, sterk gegroeid. In mei lag de prijs nog rond $5.500 en eind juni had deze $13.000 aangetikt. Inmiddels is deze weer wat naar beneden gecorrigeerd naar zo’n $10.900 op het moment van schrijven. Tevens is bitcoin dominanter dan ooit in de cryptocurrency-markt, het marktaandeel is van 50% naar meer dan 65% gegroeid.
Keiser is trouwens geen grote voorstander van altcoins. Hij gelooft dat uiteindelijk het geld van de gehele cryptocurreny-markt naar bitcoin zal stromen. In mei voorspelde hij dat de prijs van bitcoin naar $100.000 uiteindelijk zal stijgen.
Voordat bitcoin naar $15.000 deze week kan stijgen, moet de koers eerst nog een aantal hordes doorbreken.
Begin deze maand voorspelde Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital, dat hij verwacht dat bitcoin naar $100.000 zal tijgen eind 2021.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie