Roy van Krieken Roy van Krieken
14/10/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2021 06:11

Voorzitter grootste vermogensbeheerder ter wereld nog niet overtuigd van bitcoin (BTC), wel van crypto

Nieuws
Voorzitter grootste vermogensbeheerder ter wereld nog niet overtuigd van bitcoin (BTC), wel van crypto

BlackRock is als investeringsfirma een ware reus binnen de financiële wereld en is zelfs de grootste van de wereld. Het bedrijf heeft een gigantische $9,5 biljoen aan assets under management (AUM). Aan het hoofd van BlackRock staat miljardair en zakenman Larry Fink

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Larry Fink

Als voorzitter van het grootste investeringsbedrijf ter wereld heeft Larry Fink veel macht in handen. Het is daarom niet vervelend voor het crypto ecosysteem dat Fink zich onlangs in een interview met CNBC vrij positief uitliet over de wereld van cryptocurrencies.

Fink gaf aan dat hij geloofde dat crypto en blockchain technologie een enorme potentie hadden. Echter, hij is nog niet volledig overtuigd van de waarde van de grootste cryptocurrency, bitcoin (BTC).

Hij gaf aan dat hij zich in het ‘Jamie Dimon kamp’ zou plaatsen als het om zijn standpunt over bitcoin gaat. Jamie Dimon is de CEO van de investeringsbank JPMorgan Chase en hij liet zich een paar dagen geleden behoorlijk negatief uit over bitcoin.

Dimon stelde namelijk dat hij totaal geen waarde zag in bitcoin en dat hij persoonlijk niets van de cryptocurrency wilde weten. Wel gaf hij aan dat JPMorgan eventueel investeringsproducten gebaseerd op bitcoin zou kunnen gaan aanbieden aan klanten.

Ook Larry Fink laat bitcoin persoonlijk nog even links liggen. Hij stelt dat hij geen expert is op het gebied van bitcoin en dat hij niet kan zeggen of de koers van bitcoin naar de $80.000 gaat, of helemaal terug naar $0.

Advertentie

Blockchain technologie

Waar Fink duidelijk niet de mening van veel crypto investeerders over bitcoin deelt, geeft hij wel aan dat hij lovend is over crypto en blockchain in het algemeen. Volgens hem heeft de nieuwe revolutionaire technologie de potentie om de wereld te veranderen.

“[…] Ik zie enorme kansen voor een gedigitaliseerde crypto/blockchain valuta en dat is waarschijnlijk waar het naartoe gaat volgens mij. Dat zal een aantal grote winnaars teweeg brengen, en een aantal grote verliezers.”

Het is duidelijk dat Fink gelooft dat crypto en blockchain een mooie toekomst tegemoet gaan. Of dat nou met of zonder bitcoin als grootste cryptocurrency is.

Fink geeft ook aan dat hij enorm te spreken is over het enthousiasme dat door crypto en blockchain wordt losgemaakt bij veel mensen. Volgens hem is dat een uitstekende ontwikkeling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie