Simon Bosch Simon Bosch
21/04/2024 11:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 09:23

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?

Foto: oatawa/Shutterstock

Op zaterdagnacht vond de nieuwste Bitcoin (BTC) halving plaats. Sindsdien verdienen bitcoin miners maar 3,125 BTC per block, in plaats van 6,25 BTC. In theorie is dat gunstig voor de koers, waar natuurlijk ook volop over wordt gespeculeerd. Op basis van het verleden zou je ook al kunnen inschatten wat de koers gaat doen tegen 2028, het jaar van de volgende halving.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is de bitcoin koers over 4 jaar?

Koersvoorspellingen schieten al sinds jaar en dag van het ene uiterste naar het andere – zeker in het geval van bitcoin. Toch zijn analisten het redelijk eens over wat de koers gaat doen rond het moment van de volgende halving.

Swyftx-hoofdanalist Pav Hundal verklaarde aan Cointelegraph dat hij de koers op dat moment rond de 120.000 Amerikaanse dollar ziet staan. In het verleden was elke prijsstijging na de halving steeds een beetje minder. In 2013 piekte de koers na een stijging van bijna 60.000%, in de bullmarkt van 2017 steeg de koers met ongeveer 12.000% en in 2021 steeg deze met ongeveer 2.000%.

De koers zou minimaal moeten verdubbelen, wat de koers tot 120.000 dollar zou moeten brengen. Hiervoor lijkt hij grofweg uit te gaan van de piek uit 2021, die lag op ruim 67.000 dollar. Dat is dus het minimum; de bovengrens zou voor een rendement van enkele duizenden procenten moeten zorgen.

Hendrix Andersson van het Australische crypto-investeringsfonds Apollo Crypto is iets meer bullish. Hij verwacht een iets hogere piek van ongeveer 200.000 dollar tegen 2028. Een groot deel van het nieuwe geld zou dan afkomstig zijn van de begin dit jaar goedgekeurde spot-ETF’s. Om precies te zijn voorziet hij 65 miljard dollar aan nieuw geld voor deze beursfondsen. Volgens gegevens van The Block hebben deze fondsen momenteel zo’n 20 miljard dollar onder beheer.

De Britse investeringsbank Standard Chartered is nog een stuk positiever, die voorzag vorige maand een overschrijding van de $250.000-grens al voor 2025.

Advertentie

Bitcoin halving zwaar voor miners

Ondertussen is de markt misschien nog druk bezig met het verwerken van de halving van vrijdagnacht. Volgens analisten lagen de productiekosten van miners vóór de halving op minimaal 35.000 dollar per bitcoin. Maar door de halving verdienen ze maar de helft van de bitcoins, terwijl ze ongeveer dezelfde hoeveelheid informatie op de blockchain moeten zetten. De winst ligt hierdoor een stuk lager.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie