Roy van Krieken Roy van Krieken
28/03/2024 22:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 18:14

Waarom bitcoin altcoins kan verslaan de komende tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is hoe 2023 en 2024 zullen verlopen voor de bitcoin koers

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt na het neerzetten van meedere all-time highs achter elkaar opnieuw een significante mijlpaal te bereiken. Recentelijke analyses suggereren namelijk dat de dominantie van bitcoin binnen de gehele cryptomarkt aan het toenemen is, een fenomeen dat traders doet denken aan de bear market van 2018-2019. Maar wat betekent deze trend werkelijk voor de cryptomarkt en klopt het dat dit slecht nieuws voor altcoins betekent?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het patroon van bitcoin dominantie

Volgens Benjamin Cowen, de oprichter van Into The Cryptoverse en een bekende crypto-analist, is er sinds september een duidelijk opwaarts trend zichtbaar in de dominantiegrafiek van bitcoin. De bitcoin-dominatie betekent feitelijk het percetage van de hele crypto markt dat bitcoin bezit. Dit patroon duidt volgens Cowen duidelijk op een mogelijke verdere toename van bitcoin’s marktaandeel. Met andere woorden, de dominantie van bitcoin – die het aandeel van bitcoin in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies meet – lijkt “op een grote manier terug te komen”,

Bron: Bejamin Cowen op X

De huidige trend lijkt op de bear market van 2018-2019, waarin de dominantie van bitcoin aanzienlijk groeide omdat investeerders binnen de crypto markt zich richtten op bitcoin als een veilige haven. Ondanks dat bitcoin deze maand een all-time high bereikte, suggereert een andere bekende analist, Beanie,  dat deze trend aanzienlijk verschilt van de bull market van 2021. Toen daalde de bitcoin-dominantie juist van 70% naar 40%. Dit keer lijkt bitcoin’s dominantie zich te herstellen, momenteel staat het op 50.1% volgens CoinStats data.

Advertentie

Slecht nieuws voor altcoins?

Niet elke trader is het echter eens met deze sentimenten. Sommigen, zoals de crypto trader Zero Ika, stellen dat bitcoin’s marktaandeel op lange termijn vanuit een macro-perspectief juist lijkt af te nemen. Dit brengt een interessante discussie op gang over de toekomstige richting van bitcoin’s dominantie en wat dit betekent voor de bredere cryptomarkt.

Duidelijk is dat er onenigheid bestaat over de richting van de bitcoin-dominantie. Mochten Cowen en Beani gelijk hebben, dan zou dit slecht voor altcoins zijn. Immers, als mensen vooral in bitcoin investeren gaat er minder geld naar altcoins. Uiteraard is het omgekeerde ook waar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie