Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 21:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 15:14

Waarom is een bitcoin beursfonds belangrijk? Coinbase deelt visie

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom is een bitcoin beursfonds belangrijk? Coinbase deelt visie

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Er zal spoedig een knoop doorgehakt moeten worden wat betreft de mogelijke komst van een bitcoin (BTC) beursfonds. Een mogelijke goedkeuring wordt als zeer bullish beschouwd door de crypto-wereld aangezien het tot een enorme instroom van geld zou kunnen leiden. De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase heeft in een nieuw rapport echter nog meer redenen uiteengezet waarom een bitcoin beursfonds belangrijk is.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Nieuwe investeerdersklasse dankzij bitcoin ETF

In een rapport van maandag, dat is ingezien door CoinDesk, legt Coinbase als eerste uit dat een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) ”de markt zal openen voor nieuwe investeerdersklassen, waaronder beleggingsadviseurs, pensioenfondsen en instellingen die historisch gezien geen toegang hadden tot de beleggingscategorie”.

Veel institutionele investeerders mogen namelijk niet in directe vorm in bitcoin investeren. Een spot-ETF biedt een gereguleerde manier waarmee alsnog blootstelling tot het activum verkregen kan worden.

David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, schreef dat er nog meer voordelen zijn dan uitsluitend de toegang tot nieuw kapitaal:

‘’De mogelijkheden zijn potentieel veel groter dan alleen het mogelijk maken van nieuwe kapitaalinstroom naar de cryptomarkt, aangezien ETF’s de beperkingen voor grote vermogensbeheerders en instellingen zullen verminderen om bitcoin te kopen en vast te houden, wat de liquiditeit en prijsontdekking zal verbeteren voor alle marktdeelnemers.’’

Bovendien kan een bitcoin beursfonds ‘’de deur openen naar nieuwe producten’’, wat het bestaande crypto-aanbod voor geaccrediteerde beleggers zou kunnen vermenigvuldigen en de adoptie uit zou kunnen breiden, aldus het rapport.

Coinbase suggereert dat op de lange termijn dit de totale cryptomarkt zou kunnen verrijken met miljarden aan kapitaal. De crypto exchange benadrukt dat ETF’s waarschijnlijk een fundament zullen leggen voor een ‘’meer gereguleerde omgeving, grotere inclusie en een wezenlijke groei van de vraag’’.

Advertisement

Bitcoin beursfonds deze week?

Veel analisten delen de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere bitcoin ETF-aanvragen tegelijk goed zal keuren. In dat geval zou deze week, tot en met aanstaande vrijdag, een goed moment zijn om dit te doen. Vrijdag lopen namelijk weer een aantal deadlines af om een besluit te nemen.

Mocht de SEC nog geen duidelijkheid willen verschaffen, is 10 januari de volgende datum om in de gaten te houden. Op die dag staat namelijk de ultieme deadline voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares gepland. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas schatten de kans op goedkeuring tegen die tijd op 90 procent.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement