Roy van Krieken Roy van Krieken
19/03/2023 17:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 17:10

Waarom bitcoin en goud juist nu potentie laten zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/andreyphoto63

Bitcoin (BTC) is vandaag nog altijd de investering naar keuze voor menig crypto belegger. Dat is natuurlijk ook niet gek, want crypto begon jaren geleden eigenlijk bij bitcoin en is sindsdien de bakermat van de hele crypto industrie geweest. Toch is wellicht ook verstandig dat crypto beleggers naast bitcoin ook andere activa aan het portefeuille toevoegen. Een veel gekozen activa is dan ook zonder enige twijfel goud.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bankencrisis werkt bitcoin in de hand

De afgelopen paar weken stonden in het teken van een ware bankencrisis. Een aantal grote Amerikaanse banken, waaronder Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature kwamen onder water te staan met flinke paniek in de aandelenmarkt als gevolg. 

Ondanks deze rumoer wist de koers van bitcoin een enorme stijging neer te zetten. De grootste banken ter wereld verloren gezamenlijk meer dan $100 miljard aan waarde, terwijl BTC juist qua marktkapitalisatie met een astronomische $200 miljard groeide.

Bitcoin lijkt ondertussen van de hectiek in de bankenwereld te profiteren en voorzichtig los te koppelen van aandelenmarkten. Afgelopen jaar lag de correlatie tussen bitcoin en traditionele aandelenmarkten zeer hoog, maar begint dit jaar af te nemen. Zoals gezegd, steeg bitcoin dit jaar al met zo’n 66 procent terwijl de S&P 500 slechts 2,5 procent steeg en de Nasdaq zelfs met 15 procent daalde.

De onrust in de bankensector zal zeer waarschijnlijk nog wel even aanhouden. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa. Het vertrouwen in banken staat simpelweg even op een laag pitje. 

Deze onrust in de bankensector is dan ook belangrijke reden dat bitcoin momenteel floreert. De koers van BTC staat volgens analisten nog altijd erg laag, het vertrouwen in bitcoin is juist enorm gegroeid doordat de traditionele wereld van finance op zijn kop staat.

Als je nu een account aanmaakt bij het Nederlandse Bitvavo  dan krijg je zelfs 10 euro gratis aan crypto naar keuze.

Goud een uitstekende aanvulling

Niet alleen bitcoin doet het goed tijdens deze onrustige periode. Historisch gezien weet het edelmetaal goud ook vrijwel altijd te profiteren van dergelijke momenten. Bitcoin investeerders doen er daarom goed aan om in ieder geval een investering in goud te overwegen.

Op dit moment wordt het investeren in goud nog verleidelijker door een aanbod van GoldRepublic aan nieuwe gebruikers. Zij ontvangen namelijk een aantrekkelijk cadeau van 1 gram goud ter waarde van ongeveer 56 euro. Door simpelweg een account aan te maken bij GoldRepublic en voor een minimumbedrag van 100 euro aan goud, zilver of platinum aan te schaffen, wordt deze gram goud automatisch aan je account toegevoegd

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie