Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/06/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2020 13:04

Waarom mei een belangrijke maand was voor bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom mei een belangrijke maand was voor bitcoin (BTC)

Matt David Kaye, Managing Partner van de digital assets hedgefonds Blockhead, legde de rol uit van bitcoin (BTC) in de conflicten tussen de staat en de burgers. Kaye geeft in een tweet aan dat miljoenen mensen naar aanleiding van de rellen in Amerika er nu achter zijn gekomen dat de staat een monopoliepositie heeft op geweld en geld.


In zowel democratische als autoritaire staten zien mensen nu dat de regering daar als enige een monopoliepositie hebben. Kaye gaf hierbij ook aan dat dit niets nieuws is, maar dat dit altijd al bestaan heeft. Hij voegt hier wel aan toe dat dit niet altijd zo hoeft te blijven. De vrijheid die Bitcoin met zich meebrengt maakt het volgens Kaye allemaal nog interessanter.
Zo wordt Bitcoin vaak een ‘hedge against governance‘ genoemd. Dit werd in januari dit jaar nogmaals benadrukt toen bitcoin in prijs steeg na de drone-aanval van de VS in Iran. Daarnaast zagen we dat er veel investeerders aangaven dat zij dachten dat bitcoin de enige betrouwbare investering was, aangezien de Fed bezig was met het grootste opkoopprogramma tot nu toe.
Robert Kiyosaki, die normaal investeert in vastgoed en ook een aantal bestselling boeken heeft geschreven, heeft aangegeven dat hij erg zeker is dat Bitcoin een veilige haven is voor de dominantie van de Amerikaanse dollar.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie