Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Waarom mei een belangrijke maand was voor bitcoin (BTC)

Waarom mei een belangrijke maand was voor bitcoin (BTC)

Matt David Kaye, Managing Partner van de digital assets hedgefonds Blockhead, legde de rol uit van bitcoin (BTC) in de conflicten tussen de staat en de burgers. Kaye geeft in een tweet aan dat miljoenen mensen naar aanleiding van de rellen in Amerika er nu achter zijn gekomen dat de staat een monopoliepositie heeft op geweld en geld.

- Advertentie -

In zowel democratische als autoritaire staten zien mensen nu dat de regering daar als enige een monopoliepositie hebben. Kaye gaf hierbij ook aan dat dit niets nieuws is, maar dat dit altijd al bestaan heeft. Hij voegt hier wel aan toe dat dit niet altijd zo hoeft te blijven. De vrijheid die Bitcoin met zich meebrengt maakt het volgens Kaye allemaal nog interessanter.

Zo wordt Bitcoin vaak een ‘hedge against governance‘ genoemd. Dit werd in januari dit jaar nogmaals benadrukt toen bitcoin in prijs steeg na de drone-aanval van de VS in Iran. Daarnaast zagen we dat er veel investeerders aangaven dat zij dachten dat bitcoin de enige betrouwbare investering was, aangezien de Fed bezig was met het grootste opkoopprogramma tot nu toe.

Robert Kiyosaki, die normaal investeert in vastgoed en ook een aantal bestselling boeken heeft geschreven, heeft aangegeven dat hij erg zeker is dat Bitcoin een veilige haven is voor de dominantie van de Amerikaanse dollar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.180,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.240,94 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.241,54 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.288,26 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...