Robin Hazekamp Robin Hazekamp
29/08/2023 15:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2023 15:32

Waarom stijgt bitcoin opeens? Goed nieuws uit een onverwachte hoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom stijgt bitcoin opeens? Goed nieuws uit een onverwachte hoek

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is momenteel keihard aan het stijgen. De reden hierachter is zeer waarschijnlijk de overwinning die de Amerikaanse vermogensbeheerder Grayscale heeft behaald. In juni 2022 werd de aanvraag van Grayscale voor een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geweigerd. Echter heeft de U.S. Court die weigering nu verworpen, waardoor de goedkeuringsprocedure voor de Grayscale bitcoin ETF wordt hervat.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Weigering SEC voor acceptatie bitcoin ETF verworpen

Op 29 juni 2022 werd de aanvraag van Grayscale om hun bitcoin fonds (GBTC) in een spot ETF te veranderen geweigerd. Op dezelfde dag nog initieerde de vermogensbeheerder een rechtszaak met een petitie. Na een lange zitting van meer dan een jaar heeft de Court of Appeals in Washington DC besloten om de weigering van de SEC te verwerpen. 

Grayscale kan hiermee de allereerste spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten in handen krijgen. Een bitcoin spot ETF is een fonds waar men in kan investeren dat rendementen beloont op basis van de huidige koers. Men investeert hiermee in crypto zonder de tokens zelf in bewaring te nemen. In plaats daarvan heeft men aandelen in handen.

Door de winst in de rechtszaak zette de bitcoin koers een enorme en rappe stijging in. Voor het nieuws schommelde de bitcoin koers rond de $26.000. Momenteel gaat één bitcoin voor $27.500 over de toonbank. In een tijdsspanne van een half uur is de munt daarmee met 5% in waarde gestegen. 

Advertisement

Goedkeuring Grayscale bitcoin ETF niet zeker

De overwinning in de rechtszaak rondom de Grayscale spot bitcoin ETF zet aardig wat roering in. Het 24-uurs-handelsvolume van bitcoin staat nu rond de $16,8 miljard en is met 77% gestegen. Verwacht wordt dat de overwinning van Grayscale de deuren zal openen voor een hele reeks aan bitcoin spot ETF’s. 

Daarentegen is de goedkeuring voor het fonds zeker niet gegarandeerd. De overwinning binnen de rechtszaak betekent enkel een hervatting van de goedkeuringsprocedure voor de Grayscale bitcoin spot ETF. Of hij er daadwerkelijk ook komt zal liggen aan de Securities and Exchange Commission. Als het beursfonds er komt zal crypto exchange Coinbase de ETF faciliteren. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement