Ivo Melchers Ivo Melchers
29/06/2023 10:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2023 10:05

Grayscale vs. SEC: Wie Wint de race om het eerste Bitcoin ETF?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale voegt zich achter SEC: sommige crypto mogelijk effecten

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Het loopt momenteel storm wat betreft pogingen om een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin (BTC) op de Amerikaanse markt te krijgen. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het de komende periode in die zin druk aangezien zij uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de beoordeling van de aanvragen. Te midden van de huidige explosie aan ETF aanvragen zou je bijna vergeten dat Grayscale verwikkeld zit in een juridische strijd met de SEC in de hoop zijn bitcoin fonds om te zetten tot een ETF.

Hoe staat Grayscale er momenteel voor in de rechtszaak en wat zijn de mogelijke gevolgen voor de recente pogingen?

Heeft bitcoin een bodem bereikt? FTX-slachtoffers krijgen geld terug
Heeft bitcoin een bodem bereikt? FTX-slachtoffers krijgen geld terug

Bitcoin ETF Grayscale in aantocht?

Grayscale Investments is een enorme crypto vermogensbeheerder die al een tijdje een van zijn bekendste fondsen, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), om wil zetten tot een spot ETF. De SEC heeft het verzoek echter, net als elke aanvraag tot dusver, tot de prullenbak verwezen met als reden dat er teveel marktmanipulatie zou bestaan binnen de cryptomarkt. De vermogensbeheerder heeft als reactie de SEC voor de rechter gesleept, omdat het van mening is dat de toezichthouder de aanvraag oneerlijk heeft behandeld.

Elliot Z. Stein, juridisch analist bij Bloomberg Intelligence, blijkt positief gezind te zijn over de kansen van Grayscale in de strijd met de SEC. Hij schat dat Grayscale zo’n 70 procent kans heeft om er met een overwinning vandoor te gaan.

Tijdens de eerste ronde van pleidooien in maart waren alle drie de rechters die toezicht houden op de zaak enigszins sceptisch over de SEC en verklaarden dat het bureau ‘’geen enkele verklaring heeft gegeven dat de indieners ongelijk hebben’’. Volgens Stein zijn de kansen van Grayscale op een overwinning als gevolg van 40 procent tot 70 procent gestegen.

Stein vermeldde tevens dat de SEC het verlies preventief zou kunnen verzachten door vlak voor een eindoordeel een ETF goed te keuren.

Poging van BlackRock

In de tweet van Eric Balchunas, senior ETF analist bij Bloomberg, is tevens te lezen dat de mogelijke overwinning van Grayscale bijdraagt aan de voorspelling dat er een 50 procent kans zou zijn dat de ETF aanvraahttps://www.crypto-insiders.es/noticias/bitcoin/grayscale-vs-sec-quien-gana-la-carrera-por-el-primer-etf-de-bitcoin/g van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, groen licht zal ontvangen.

Hij legt uit de SEC de aanvraag van BlackRock gunstiger zou kunnen beoordelen als een manier om ‘’haar gezicht te redden’’ door een ETF toe te staan van een vertrouwde, volwassen TradFi-firma.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie