Wat kan Bakkt op de lange termijn betekenen voor bitcoin?

De langverwachte Bakkt Bitcoin-futures zijn al een aantal maanden live, maar wat betekent dit voor bitcoin op de lange termijn? Met die vraag wordt er voornamelijk gedoeld op de koers van bitcoin, omdat we aanvankelijk heel weinig volatiliteit zagen die werd verwacht met de lancering van het platform.

Bitcoin op lange termijn

- Advertentie -

Bakkt, de dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE), kondigde aan dat op 23 september het allereerste fysiek geleverde Bitcoin-futurescontract van start ging met een prijs van $10.115.

Terwijl andere bitcoin-futurescontracten, zoals die van Chicago Mercantile Exchange (CME) en BitMEX/Deribit, alleen in fiat worden afgewikkeld, worden Bakkt Bitcoin-futures bij het aflopen van het contract daadwerkelijk afgewikkeld met een bitcoin. Kelly Loeffler, CEO van het platform, zegt dat het bedrijf het eerste ‘federaal gereguleerde’ platform is dat bitcoin-handelsdiensten aanbiedt.

Dit zou voor meer duidelijkheid omtrent regulatie kunnen zorgen in de sector, wat weer zou kunnen resulteren in een beter te schalen infrastructuur die ook de meer conservatieve investeerders zou kunnen aantrekken om mee te doen en in te stappen. Dat zegt James Putra, hoofd productstrategie bij TradeStation Crypto.

Sinds het platform afgelopen maandag live is, zijn er iets minder dan dertig bitcoins ter waarde van $280.000 geïnvesteerd in de maandelijkse contracten van Bakkt.

“Al snel konden we zien dat nog meer beleggers de markt betraden”, zo beweert Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital. Ze geeft aan:

Bakkt zal waarschijnlijk eerst een straaltje zijn en dan een overstroming. De realiteit is dat er doorgaans weinig gereguleerde futures-contracten worden aangeschaft op dag 1, simpelweg omdat niet alle futures-brokers er volledig klaar voor zijn, veel mensen willen afwachten, de metingen worden niet eens gedaan met risicosystemen, enz. 

- Advertentie -

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.628,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.664,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.728,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.730,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.918,40 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...