Whales op Coinbase bleven bitcoin (BTC) kopen tijdens correctie

Thomas Lee: “Bitcoin (BTC) op lange termijn nog steeds bullish”

Bitcoin (BTC) zakte de afgelopen dagen ver terug. Nadat het een aantal uren met de $13.000 stoeide, verloor bitcoin in de dagen erna ongeveer $2.000 in waarde. De eeuwige bitcoin-bull Thomas Lee helpt ons echter weer wat positiever te zijn door naar de langere termijn te kijken.

Het blijft onduidelijk waar de plotselinge correctie vandaan kwam. Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat Global, denkt dat het deels te maken heeft met uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell.

Powell sprak een aantal dagen geleden voor de Amerikaanse Senaat. Daar ging hij onder andere in op een scenario waarin cryptocurrencies veel terrein zouden winnen en breed zouden worden gebruikt. Hij zei onder andere dat “brede acceptatie van cryptocurrencies een federal reserve valuta overbodig maakt.”

Dit zou grote zorgen hebben kunnen veroorzaken bij regelgevers in de Senaat. Wel zei Powell iets wat binnen de crypto-gemeenschap als positief wordt ervaren. Zo zei hij:

Bijna niemand gebruikt Bitcoin voor betalingen, ze gebruiken het meer als alternatief voor goud. Het is een speculatief oppotmiddel, zoals goud.

Of deze uitspraken de correctie veroorzaakten blijft onduidelijk. Wel is duidelijk dat tijdens deze grote daling, de 10% grootste cryptocurrency wallets op cryptocurrency exchange Coinbase juist meer bitcoins hebben gekocht, aldus een Reddit-gebruiker. Naar verluidt kocht 77% van deze deze whales bitcoins tijdens de correctie.

Thomas Lee laat daarnaast middels de wekelijkse grafiek zien dat bitcoin nog steeds bullish is. Lee schreef in een tweet:

Belangrijk om een stap terug te doen en je te concentreren op het grotere geheel en de lange termijnkaders van #bitcoin $BTC $BTCUSD
– Pijnlijke daling van $2k in de afgelopen dagen, gedeeltelijk vanwege reacties @federalreserve Powell @facebook #Libra
– Drop onzichtbaar op weekbasis
Crypto winter is over …

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.135,06 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.124,05 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.100,81 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.116,11 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.033,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.179,07 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.101,73 Kopen
Laatste nieuws