Timo Bult Timo Bult
13/07/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2019 09:45

Thomas Lee: "Bitcoin (BTC) op lange termijn nog steeds bullish"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Whales op Coinbase bleven bitcoin (BTC) kopen tijdens correctie

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte de afgelopen dagen ver terug. Nadat het een aantal uren met de $13.000 stoeide, verloor bitcoin in de dagen erna ongeveer $2.000 in waarde. De eeuwige bitcoin-bull Thomas Lee helpt ons echter weer wat positiever te zijn door naar de langere termijn te kijken.
Het blijft onduidelijk waar de plotselinge correctie vandaan kwam. Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat Global, denkt dat het deels te maken heeft met uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell.
Powell sprak een aantal dagen geleden voor de Amerikaanse Senaat. Daar ging hij onder andere in op een scenario waarin cryptocurrencies veel terrein zouden winnen en breed zouden worden gebruikt. Hij zei onder andere dat “brede acceptatie van cryptocurrencies een federal reserve valuta overbodig maakt.”
Dit zou grote zorgen hebben kunnen veroorzaken bij regelgevers in de Senaat. Wel zei Powell iets wat binnen de crypto-gemeenschap als positief wordt ervaren. Zo zei hij:

Bijna niemand gebruikt Bitcoin voor betalingen, ze gebruiken het meer als alternatief voor goud. Het is een speculatief oppotmiddel, zoals goud.

Of deze uitspraken de correctie veroorzaakten blijft onduidelijk. Wel is duidelijk dat tijdens deze grote daling, de 10% grootste cryptocurrency wallets op cryptocurrency exchange Coinbase juist meer bitcoins hebben gekocht, aldus een Reddit-gebruiker. Naar verluidt kocht 77% van deze deze whales bitcoins tijdens de correctie.
Thomas Lee laat daarnaast middels de wekelijkse grafiek zien dat bitcoin nog steeds bullish is. Lee schreef in een tweet:

Belangrijk om een stap terug te doen en je te concentreren op het grotere geheel en de lange termijnkaders van #bitcoin $BTC $BTCUSD
– Pijnlijke daling van $2k in de afgelopen dagen, gedeeltelijk vanwege reacties @federalreserve Powell @facebook #Libra
– Drop onzichtbaar op weekbasis
Crypto winter is over …


Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie