Kevin Schijven Kevin Schijven
10/07/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2019 17:20

Winklevoss tweeling: Bitcoin (BTC) zeer ondergewaardeerd, marktkapitalisatie kan tot $7 biljoen groeien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
winklevoss_tweeling_bitcoin_BTC_zeer_ondergewaardeerd_marktkapitalisatie_kan_tot_7_biljoen_dollar_groeien

Foto: Rena Schild/Shutterstock

De Winklevoss tweeling, oprichters van cryptocurrency exchange Gemini en bekend van de Facebookzaak, zijn overtuigd dat bitcoin (BTC) momenteel sterk ondergewaardeerd is en dat de totale marktkapitalisatie ervan naar maar liefst $7 biljoen kan stijgen. Dat zegt de tweeling tijdens een interview met CNBC op 9 juli.
Bitcoin wordt regelmatig het digitale goud genoemd, voornamelijk omdat het door veel investeerders als een store of value, oftewel oppotmiddel, gezien wordt. Dit omdat het een gelimiteerd aanbod heeft en geen correlaties met andere financiële markten vertoont.
De totale marktkapitalisatie van bitcoin ligt momenteel rond $230 miljard, terwijl die van goud rond $7 biljoen ligt. Dat is meer dan 30 keer zo veel. Ook de Winklevoss tweeling is ervan overtuigd dat bitcoin het digitale goud is. Tyler Winklevoss zegt tegen CNBC het volgende erover:

Onze stelling is dat bitcoin goud 2.0 is en totdat het een marktkapitalisatie van $7 biljoen heeft, wat de grootte van goud is, is het een zeer ondergewaardeerde activa, en ik denk dat mensen dat beginnen te realiseren.

Een stijging van 3.000% zou de prijs van BTC naar maar liefst $400.000 brengen. Het grootste deel van het interview ging echter over Facebooks nieuwe cryptocurrency: de Libra.
De Winklevoss broers waren jaren geleden met Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, in een rechtszaak verwikkeld omtrent Facebook. Zuckerberg zou het idee voor Facebook gestolen hebben van de tweeling en moest uiteindelijk schikken voor een bedrag van $65 miljoen. Vervolgens had de tweeling $11 miljoen gestoken in bitcoin. De broers werd tijdens het CNBC interview gevraagd wat zij van de Libra vinden:

[Libra] is zeer positief voor crypto, een bedrijf met het formaat van Facebook dat het heeft over cryptocurrencies demystificeert het woord en zorgt ervoor dat mensen zich er prettiger bij voelen. Onze voorspelling is dat elk FANG-bedrijf (gigantische techbedrijven) een cryptocurrency gaat uitbrengen in de komende twee jaar.

Aldus Tyler Winklevoss. Verder werd de tweeling nog gevraagd of zij advies hebben voor Mark Zuckerberg die volgende week naar een hoorzitting van het Amerikaanse Senaat moet. Tyler zegt:

Werk met toezichthouders. Praat met hen. Weet je, we zijn door de voordeur gegaan en hebben geprobeerd de toezichthouders te onderwijzen en de regelgeving op een doordachte manier vorm te geven. Want als de regelgeving verkeerd is, kan dit de innovatie onderdrukken, maar de juiste regelgeving zorgt ervoor dat innovatie kan floreren, en we denken dat we die juiste balans hebben bereikt met New York.

In mei kwam naar buiten dat Facebook al met meerdere cryptocurrency exchanges in gesprek zou zijn omtrent de Libra, waaronder ook Gemini, de exchange van de Winklevoss tweeling.
Vorige week stuurden Amerikaanse wetgevers en lobbyisten een openbare brief naar Facebook met het verzoek de ontwikkeling van de Libra te staken. In ieder geval tot na de toezichthouders en het Amerikaanse Congres de gelegenheid hebben gehad om onderzoek uit te voeren.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie