Winklevoss tweeling: Bitcoin (BTC) zeer ondergewaardeerd, marktkapitalisatie kan tot $7 biljoen groeien

De Winklevoss tweeling, oprichters van cryptocurrency exchange Gemini en bekend van de Facebookzaak, zijn overtuigd dat bitcoin (BTC) momenteel sterk ondergewaardeerd is en dat de totale marktkapitalisatie ervan naar maar liefst $7 biljoen kan stijgen. Dat zegt de tweeling tijdens een interview met CNBC op 9 juli.

Bitcoin wordt regelmatig het digitale goud genoemd, voornamelijk omdat het door veel investeerders als een store of value, oftewel oppotmiddel, gezien wordt. Dit omdat het een gelimiteerd aanbod heeft en geen correlaties met andere financiële markten vertoont.

De totale marktkapitalisatie van bitcoin ligt momenteel rond $230 miljard, terwijl die van goud rond $7 biljoen ligt. Dat is meer dan 30 keer zo veel. Ook de Winklevoss tweeling is ervan overtuigd dat bitcoin het digitale goud is. Tyler Winklevoss zegt tegen CNBC het volgende erover:

Onze stelling is dat bitcoin goud 2.0 is en totdat het een marktkapitalisatie van $7 biljoen heeft, wat de grootte van goud is, is het een zeer ondergewaardeerde activa, en ik denk dat mensen dat beginnen te realiseren.

Een stijging van 3.000% zou de prijs van BTC naar maar liefst $400.000 brengen. Het grootste deel van het interview ging echter over Facebooks nieuwe cryptocurrency: de Libra.

De Winklevoss broers waren jaren geleden met Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, in een rechtszaak verwikkeld omtrent Facebook. Zuckerberg zou het idee voor Facebook gestolen hebben van de tweeling en moest uiteindelijk schikken voor een bedrag van $65 miljoen. Vervolgens had de tweeling $11 miljoen gestoken in bitcoin. De broers werd tijdens het CNBC interview gevraagd wat zij van de Libra vinden:

[Libra] is zeer positief voor crypto, een bedrijf met het formaat van Facebook dat het heeft over cryptocurrencies demystificeert het woord en zorgt ervoor dat mensen zich er prettiger bij voelen. Onze voorspelling is dat elk FANG-bedrijf (gigantische techbedrijven) een cryptocurrency gaat uitbrengen in de komende twee jaar.

Aldus Tyler Winklevoss. Verder werd de tweeling nog gevraagd of zij advies hebben voor Mark Zuckerberg die volgende week naar een hoorzitting van het Amerikaanse Senaat moet. Tyler zegt:

Werk met toezichthouders. Praat met hen. Weet je, we zijn door de voordeur gegaan en hebben geprobeerd de toezichthouders te onderwijzen en de regelgeving op een doordachte manier vorm te geven. Want als de regelgeving verkeerd is, kan dit de innovatie onderdrukken, maar de juiste regelgeving zorgt ervoor dat innovatie kan floreren, en we denken dat we die juiste balans hebben bereikt met New York.

In mei kwam naar buiten dat Facebook al met meerdere cryptocurrency exchanges in gesprek zou zijn omtrent de Libra, waaronder ook Gemini, de exchange van de Winklevoss tweeling.

Vorige week stuurden Amerikaanse wetgevers en lobbyisten een openbare brief naar Facebook met het verzoek de ontwikkeling van de Libra te staken. In ieder geval tot na de toezichthouders en het Amerikaanse Congres de gelegenheid hebben gehad om onderzoek uit te voeren.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€41.837,40 Kopen
1
Bitvavo
€41.063,40 Kopen
2
Litebit
€41.467,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
€41.484,40 Kopen
Meer nieuws

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...

Bitcoin (BTC) en altcoin koersen krijgen nog een klap, $200 miljard verdampt in 24 uur tijd

De flash crash gisteren zorgde voor paniek bij veel traders! En dat is ook niet zo gek, de bitcoin (BTC) koers verloor namelijk in een uur tijd bijna...

Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple's On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat...

Broodnodige Ethereum (ETH) update voor lagere transactiekosten lanceert waarschijnlijk deze zomer

Het Ethereum (ETH) netwerk is de afgelopen tijd zeer actief en dat komt onder andere door de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Echter kan...