Kevin Schijven Kevin Schijven
18/09/2022 09:50 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 09:50

XRP stijgt hard, maar bitcoin, ethereum en luna hadden slechte week

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, litecoin, chiliz weer hardste stijgers in zijwaartse cryptomarkt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het was weer een zeer volatiele week in de crypto-wereld. Dat werd ook verwacht met de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers en natuurlijk de Ethereum (ETH) ‘merge.’ Echter pakten beide evenementen slechter uit dan verwacht waardoor de meeste cryptocurrencies afgelopen week behoorlijk zakten en de totale markkapitalisatie onder $1 biljoen dook.

Toch hebben we vandaag een handjevol forse stijgers waardoor de marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur met 1,5% stijgt naar $1,01 biljoen. Gaan we komende week weer een volatiele week tegemoet met de Federal Open Market Committee (FOMC) op 21 september? Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin zakt flink na CPI

Bitcoin (BTC) maakte dinsdag, direct na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), een flinke duik. Bitcoin viel van $22.500 terug naar $20.000 en bleef daar de rest van de week consolideren. Vrijdagavond dipte bitcoin nog even naar $19.300, maar kon gisterenavond weer voorzichtig $20.000 heroveren. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $20.030 op Binance en €20.000 op Bitvavo. De koers staat daarmee vandaag 0,8% in de plus, maar deze week 7,7% in de min.

Desondanks bereikte de totale hash rate, of rekenkracht, van het netwerk deze week een nieuwe all-time high. Vervolgens steeg ook de mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, naar een nieuwe record. Het zijn beide tekenen van een sterk en gezond netwerk, maar zorgen er ook voor dat miners zwaarder onder druk komen te staan. Daarnaast blijft het aantal HODL’ers alsmaar stijgen, een bullish teken voor de lange termijn.

Advertentie

Ethereum zakt fors na merge

De markt hoopte dat de ether koers na de merge hard zou stijgen, maar uiteindelijk gebeurde het tegengestelde. ETH zakte dinsdag na CPI mee met de rest, maar reageerde in eerste instantie nauwelijks op de merge. Een halve dag later zakte ETH echter toch flink waardoor koers gisteren in de buurt van $1.400 kwam.

Vervolgens maakte ETH een aardige sprong, maar de koers kwam nog te veel weerstand rond $1.470 tegen. ETH komt op het moment van schrijven uit op $1.455 en staat daarmee 1,6% in de plus vandaag, maar 18,2% in de min deze week. De analisten uit onze Premium groep deelden een ether analyse deze week die iedereen nu terug kan zien.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP begint hard te stijgen

Toch hebben we een uitzondering onder de grootste crypto dit weekend. Sinds ripple (XRP) vrijdag support vond rond $0,325, is de prijs hard aan het stijgen. XRP bereikte zojuist een piek van $0,39 waarmee de koers vandaag maar liefst 11,5% in de plus staat. Heeft deze stijging weer met de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te maken?

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Chiliz en Apecoin stijgen ook hard, LUNA en LUNC blijven dalen

Onder de top 100 hebben we nog een paar uitzonderingen. Chiliz (CHZ) blijft alsmaar stijgen en staat vandaag weer 13,5% in de plus, maar het is apecoin (APE) die vandaag het aller hardst stijgt. APE staat maar liefst 15,5% in de plus en komt momenteel uit op $5,5.

Daarentegen blijven terra (LUNA) en terra luna classic (LUNC) alsmaar dalen. LUNC staat vandaag 4% in de min en inmiddels 30% in de min deze week. LUNA staat vandaag al meer dan 5% in de min en deze week zelfs 53% in de min. Onze Discord analisten deelden ook een LUNC analyse deze week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie