Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2020 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2020 07:03

YouTube verwijdert weer video's over crypto, ditmaal een livestream over de halving van bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
YouTube verwijdert weer video's over crypto, ditmaal een livestream over de halving van bitcoin (BTC)

Foto: pixinoo/Shutterstock

Blijkbaar is het weer zover. YouTube, het uiterst populaire videoplatform, heeft wederom een video omtrent cryptocurrency verwijderd. Ditmaal gaat het om een livestream van Ivan on Tech, een van de populairste kanalen op YouTube voor blockchain– en crypto-gerelateerde content.


Ivan on Tech meldt op 23 februari dat zijn nieuwste livestream onmiddellijk gemarkeerd werd door YouTube. Het zou zogenaamd “schadelijke of gevaarlijke content” bevatten. YouTube gaf geen verdere verklaring.
De livestream van Ivan on Tech zou naar verluidt voornamelijk om de recente koersbewegingen van bitcoin (BTC) gaan alsmede over de aankomende halving. Volgens de streamer zou er dus geen sprake zijn van schadelijke of gevaarlijke content.
De eigenaar heeft een officiële waarschuwing ontvangen van YouTube die hem tot 23 mei van het platform schorst. De YouTuber kan dus zijn dagelijkse livestream niet meer uitzenden tot, ironisch genoeg, ergens na de aankomende halving. Hij heeft inmiddels al een bezwaar tegen de beslissing ingediend.
Ivan on Tech is niet de enige YouTuber die hiervan vandaag melding doet. Zo is er bijvoorbeeld ook Wendy O van CoinHQ. Haar nieuwste video is van het platform verwijderd:
https://twitter.com/CryptoWendyO/status/1231790715102871552
Eind vorig jaar kwam plotseling naar buiten dat tal van crypto-gerelateerde video’s op YouTube werden verwijderd. Het werd de grote “YouTube Crypto Purge” (zuivering) genoemd. Naderhand gaf YouTube toe dat het om een “verkeerde beslissing” ging. Toch zijn sommige video’s nooit terug online gezet.
Het lijkt erop dat ditmaal het probleem is dat YouTube niet het verschil kan herkennen tussen echte livestreams en neppe “scam streams.” De afgelopen tijd verschijnen steeds meer video’s op YouTube van deze zogenaamde nepstreams die gebruikt worden om mensen te misleiden.
Gisteren de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan alsnog! Morgen gaat hij in de members-omgeving ook een video over de koers uitbrengen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie