Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Worden video’s van jouw favoriete crypto-YouTubers verwijderd?

Uit verschillende meldingen blijkt dat YouTube bezig is met het verwijderen van aan cryptocurrency-gerelateerde content. Een aantal grote YouTube-kanalen die dergelijke content maken, melden op Twitter dat hun video’s plotseling zijn verwijderd.

Chris Dunn, een crypto-investeerder, claimt in een tweet dat zijn video’s volledig zijn verwijderd. YouTube geeft als reden dat het “schadelijk of gevaarlijke content” was, wat opvallend is aangezien Dunn al 10 jaar video’s maakt en meer dan 200.000 abonnees heeft.

- Advertentie -

Een andere YouTuber die content over cryptocurrency maakt, BTC Sessions, zegt hetzelfde te zijn overkomen. Bij hem werd een drie jaar oude uitlegvideo over cryptocurrency voor beginners plotseling verwijderd, tevens met de reden dat het “schadelijke of gevaarlijke content” zou zijn.

Chico Crypto zegt ook te zijn getroffen door de plotselinge actie van YouTube. Alhoewel hij zelf stelt dat geen van zijn video’s de regels breekt, werden al zijn video’s verwijderd in is hij nu zelfs voor een week geblokkeerd van het platform.

Of YouTube hier zelf achter zit is niet duidelijk. Tot nu toe is er nog geen enkel bewijs dat dit het geval is. Een van de mogelijkheden is dat het hier om zogenaamde “mass flagging” aanvallen gaat. Dit houdt in dat een grote groep individuen samen een melding doet van een video.

Doordat een grote groep dit tegelijk doet, zal een video in sommige gevallen automatisch worden verwijderd. Chico Crypto laat in een latere tweet bewijs zien dat hij inderdaad is getroffen door zo’n aanval:

Wat het motief van de aanvallers precies is om de video’s van de drie bovengenoemde YouTube-kanalen te rapporteren is niet duidelijk.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.327,88 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.217,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.265,18 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.287,95 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.293,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...