Worden video’s van jouw favoriete crypto-YouTubers verwijderd?

Uit verschillende meldingen blijkt dat YouTube bezig is met het verwijderen van aan cryptocurrency-gerelateerde content. Een aantal grote YouTube-kanalen die dergelijke content maken, melden op Twitter dat hun video’s plotseling zijn verwijderd.

Chris Dunn, een crypto-investeerder, claimt in een tweet dat zijn video’s volledig zijn verwijderd. YouTube geeft als reden dat het “schadelijk of gevaarlijke content” was, wat opvallend is aangezien Dunn al 10 jaar video’s maakt en meer dan 200.000 abonnees heeft.

Een andere YouTuber die content over cryptocurrency maakt, BTC Sessions, zegt hetzelfde te zijn overkomen. Bij hem werd een drie jaar oude uitlegvideo over cryptocurrency voor beginners plotseling verwijderd, tevens met de reden dat het “schadelijke of gevaarlijke content” zou zijn.

Chico Crypto zegt ook te zijn getroffen door de plotselinge actie van YouTube. Alhoewel hij zelf stelt dat geen van zijn video’s de regels breekt, werden al zijn video’s verwijderd in is hij nu zelfs voor een week geblokkeerd van het platform.

Of YouTube hier zelf achter zit is niet duidelijk. Tot nu toe is er nog geen enkel bewijs dat dit het geval is. Een van de mogelijkheden is dat het hier om zogenaamde “mass flagging” aanvallen gaat. Dit houdt in dat een grote groep individuen samen een melding doet van een video.

Doordat een grote groep dit tegelijk doet, zal een video in sommige gevallen automatisch worden verwijderd. Chico Crypto laat in een latere tweet bewijs zien dat hij inderdaad is getroffen door zo’n aanval:

Wat het motief van de aanvallers precies is om de video’s van de drie bovengenoemde YouTube-kanalen te rapporteren is niet duidelijk.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.610,80 Kopen
1
Bitvavo
€26.130,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.387,40 Kopen
3
Litebit
€26.397,20 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...