Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 15:24

Youtuber met 3,6 miljoen volgers verliest al zijn spaargeld na ‘domme fout’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
youtuber-bitcoin-BTC-

Foto: Shutterstock/pixinoo

In de wereld van cryptocurrencies, waar de waarde van je portfolio in een oogwenk kan stijgen of dalen, is het verhaal van YouTuber Martin ‘Coscu’ Disalvo een pijnlijke herinnering aan hoe cruciaal digitale beveiliging is. Disalvo is een beroemde Argentijnse streamer met een indrukwekkende aanhang van meer dan 3,6 miljoen volgers, heeft onlangs meer dan $1 miljoen verloren nadat een eenvoudige fout hem van zijn bitcoin (BTC) vermogen beroofde.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een kostbare fout ter waarde van meer dan $1 miljoen

Disalvo’s verlies werd veroorzaakt door een alledaagse handeling: het formatteren van een computer. Na problemen te hebben ondervonden met de camera op zijn computer, vroeg Disalvo een vriend om het apparaat te formatteren, een proces dat alle gegevens op de harde schijf wist.

Hij verzocht specifiek enkele lokale bestanden te bewaren, maar cruciaal, de wachtwoorden voor zijn cryptocurrency wallets werden per ongeluk gewist. Deze wallets bevatten minstens 10 bitcoins, elk op dat moment gewaardeerd op ongeveer $66.700 na de forse stijging van de afgelopen paar maanden.

Advertentie

Meer dan alleen bitcoin verloren

Naast het aanzienlijke bedrag in bitcoin rapporteerde Disalvo ook het verlies van ongeveer $800.000 aan skins voor personages en wapens in het populaire spel Counter-Strike. Deze digitale assets, die het uiterlijk van wapens in het spel veranderen, kunnen enorm veel waard zijn. Met deze ene fout zag Disalvo dus een groot deel van spaargeld in rook op gaan.

De reacties op Disalvo’s verlies varieerden van kritiek op zijn nalatigheid tot uitingen van steun en medeleven van zijn volgers. Het verhaal van Disalvo staat niet op zichzelf. Eerder kwam nog het nieuws naar buiten over een man in het Verrenigd Koninkrijk vanwege een verloren harde schijf met bitcoins ter waarde van £275 miljoen. Het gebeurt dus geregeld dat mensen de toegang tot hun kostbare cryptofortuin verliezen op allerlei manieren.

Terwijl de crypto ons ongekende mogelijkheden biedt, herinnert het verhaal van Martin Disalvo ons eraan dat met grote digitale vermogens, grote digitale verantwoordelijkheden komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie