Simon Bosch Simon Bosch
11/09/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2023 05:00

Man gooit 8000 bitcoin in prullenbak en eist nu miljoenen van overheid

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan

Foto: Gigira / Shutterstock.com

Er zijn maar weinig bitcoin (BTC) investeerders die zo ver gaan in hun hobby als James Howells. Deze Britse ingenieur begon al vroeg met het investeren in bitcoin, maar raakte zijn walletgegevens in 2013 kwijt toen hij per ongeluk een harde schijf met zijn private keys weggooide. Sindsdien probeert hij de harde schijf terug te vinden op een schroothoop, maar de lokale overheid werkt niet bepaald mee. Hij heeft daarom besloten om de overheid aan te klagen.

Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor ‘dubbele top’
Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor 'dubbele top'

Bitcoin schatzoeker wil stortplaats afgraven

Howells had maar liefst 8.000 BTC op de harde schijf staan, daarom besloot hij in 2021 om zijn harde schijf te gaan zoeken – op de vuilnisbelt. Maar de gemeente Newport werkte niet bepaald mee, hij wilde namelijk iedereen in de stad Newport laten meezoeken. Van de gemeente mocht dit niet.

Hierna besloot hij om het tactischer aan te pakken. Hij heeft immers nogal wat ervaring met computers en techniek, daarom veranderde de zoektocht in high-tech schatzoeken. Door methodisch de vuilnisbelt af te graven met computermodellen op basis van Artificial Intelligence (AI) zou hij meer kans maken op de juiste vondst.

Als hij de stortplaats volledig af wil graven, dan kost hem dat drie jaar en 11 miljoen dollar. Een verkleinde versie hiervan duurt slechts 18 maanden, en ongeveer 6 miljoen dollar. Hij heeft er zelfs al externe investeerders voor gevonden. Met de huidige waarde zouden de coins meer dan 200 miljoen dollar waard zijn.

Advertentie

Rechtszaak tegen koppige overheid

Maar de overheid vindt óók dit nieuwe plan niet goed. The Telegraph schrijft dat hij er daarom voor heeft gekozen om de Newport City Council aan te klagen. Aan de Engelse krant verklaarde hij dat hij verbaasd is dat de gemeente het conflict niet eerder in de rechtszaal heeft willen oplossen.

“Willen ze 10.000 pond per uur uitgeven om ervoor te zorgen dat ik geen gat in de grond mag graven? Hoe leg je dat uit aan belastingbetalers onder de huidige [economische] omstandigheden?”

Volgens de krant staat in de aanklacht dat Howells heeft aangebonden om de kosten van de afgraving te dekken én om donaties te doen aan de gemeenschap. Een woordvoerder van de gemeente verklaarde dat de gemeente al verschillende keren duidelijk heeft gemaakt dat de afgraving niet door mag gaan. Wat de reden hiervoor is, is nog steeds niet duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie