Kevin Schijven Kevin Schijven
02/12/2021 05:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2021 05:45

Zwarte marktplaats oprichter veilt NFT, krijgt kritiek van Bitcoin maximalisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zwarte marktplaats oprichter veilt NFT, krijgt kritiek van Bitcoin maximalisten

Silk Road oprichter Ross Ulbricht heeft een collectie van non-fungible tokens (NFT) gecreëerd op Ethereum (ETH) die hij binnenkort gaat veilen. Dat kondigde hij op 30 november aan op Twitter:

De ‘Ross Ulbricht Genesis’ collectie bestaat uit 11 verschillende kunstwerken gemaakt door Ulbricht zelf uit verschillende momenten uit zijn leven. Ze worden vanaf morgen, 2 december, geveild op de NFT marktplaats Superare. De hele collectie is hier te zien.

De opbrengsten van de veiling gaan naar een fonds dat gericht is op de vrijlating van Ulbricht. Het grootste deel gaat naar Art4Giving, een liefdadigheidsfonds “gewijd aan het verlichten van het lijden van de gevangenen en hun families.”

Bitcoin bullrun ‘een van de meest robuuste’ ooit, analist deelt waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Silk Road, NFT’s & Bitcoin Maximalisten

Ulbricht werd in 2015 veroordeeld in de Verenigde Staten tot een dubbele levenslange gevangenisstraf plus nog eens 40 jaar en zonder kans op vervroegde vrijlating. Hij was de oprichter van Silk Road, de beruchte en inmiddels opgeheven marktplaats op het darknet.

Silk Road werd 10 jaar geleden opgericht en de marktplaats was populair onder jongeren die anoniem (illegale) goederen wilden kopen en gebruikten daar regelmatig bitcoin (BTC) voor. Eind vorig jaar nam de FBI nog maar liefst $1 miljard aan bitcoin in beslag die verbonden waren aan de Silk Road. Veel mensen zijn van mening dat Ulbricht onterecht vastzit en hij heeft veel fans in de bitcoin community.

Echter lijkt deze steun nu enigszins af te nemen. Er wordt zeer verschillend gereageerd in de crypto wereld op dit nieuws. Veel zogeheten bitcoin maximalisten zijn blijkbaar niet blij dat hij voor Ethereum koos voor zijn NFT’s. Ook halen veel mensen fel uit naar NFT’s zelf en wordt het een ponzifraude genoemd. Toch zijn er ook bekende figuren in de crypto gemeenschap die hem juist verdedigen, zoals Udi Wertheimer en Crypto Cobain:

https://twitter.com/CryptoCobain/status/1465807770322677767

Snoop Dogg lanceerde deze week toevallig ook een nieuwe NFT die geveild wordt op Superare.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie