Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2021 06:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2021 06:31

Snoop Dogg lanceert NFT, ontvangt bod van $780.000 aan ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Snoop Dogg lanceert NFT, ontvangt bod van $780.000 aan ethereum

De wereldberoemde rapper Snoop Dogg heeft een nieuwe non-fungible token (NFT) uitgebracht, genaamd “Decentral Eyes Dogg.” Het is een animatie van een 3D collage van verschillende portretten van Snoop Dogg uit verschillende momenten uit zijn leven.

De NFT werd op 29 november gecreëerd op SuperRare, een populaire NFT marktplaats op Ethereum (ETH), gericht op meer exclusieve digitale kunstwerken. Het platform beschrijft zichzelf als “Instagram meets Christie’s.”

AI crypto zijn overgewaardeerd, toekomst onzeker, zegt Coinbase expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT gemaakt door Coldie

De NFT werd gemaakt in samenwerking met Coldie, een artiest van digitale kunstwerken, die zich nu vooral richt op NFT’s. De NFT markt explodeerde dit jaar en biedt voor veel kunstenaars een nieuwe manier om direct geld te verdienen, zelfs via tweedehandsverkoop.

“Het afgelopen jaar ben ik een verzamelaar, een maker en een medewerker van kunst op de blockchain geworden. Deze technologie heeft me geïnspireerd om opnieuw na te denken over hoe ik werk en mijn kunst de wereld in stuur. Coldie is een visionaire leider en ik ben een grote fan van wat hij maakt, dus toen hij me vertelde over zijn concept voor dit portret, was ik meteen aan boord.”

Aldus Snoop Dogg onlangs in een interview met FAD Magazine. Hij hint dat dit wellicht pas het begin is en dat het digitale portret over de tijd zal veranderen. Coldie vertelt het volgende:

“De kans om met Snoop samen te werken was een geweldige ervaring. Door onze creatieve geesten samen te brengen op een manier die leuk en experimenteel is, vinkt alle vakjes van wat ik zoek in mijn kunstpraktijk.”

De veiling voor Decentral Eyes Dogg ging gisteren van start op SuperRare en loopt nog tot 3 december. Iemand heeft al maar liefst 169 ETH, momenteel zo’n $780 duizend waard, geboden op de NFT van Snoop Dogg.

Het is overigens niet de eerste keer dat de rapper NFT’s uitbrengt. Begin dit jaar lanceerde hij ook al een NFT collectie. Toen werd ook duidelijk dat hij een groot voorstander is van bitcoin (BTC) en dogecoin (DOGE) en wil hij wellicht een eigen cryptocurrency lanceren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie