Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2021 14:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 14:54

Dogecoin, Doggcoin of Snoopcoin? Snoop Dogg verkoopt NFT’s, gelooft in Bitcoin en wil eigen crypto lanceren

Nieuws
Dogecoin, Doggcoin of Snoopcoin? Snoop Dogg verkoop NFT’s, gelooft in Bitcoin en wil eigen crypto lanceren

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Snoop Dogg verkoopt nu meerdere non-fungible tokens (NFT’s) via Crypto.com. 500 stuks worden verkocht van “Drop Tha Mic,” 420 van “Deez Nuts” en 20.000 van “Diamond Joint.” De prijzen lopen uiteen van $200 tot $2.100 en de meeste exemplaren zijn al verkocht.

De NFT’s zijn korte animaties vergezeld met een korte rap van de muziekster. Enkele andere NFT’s van de rapicoon zijn al uitverkocht. De nieuwste NFT van Snoop Dogg zijn de volgende “Snoop Dogge Coins:”

5.000 stuks worden verkocht voor $110 per stuk en ook hiervan zijn de meeste zijn al verkocht. Daarnaast sprak Snoop Dogg onlangs over NFT en crypto in een interview met Vanity Fair. Op de vraag of hij gelooft dat NFT’s “the next big thing” zijn, antwoord hij als volgt:

“Ja. Echt waar. Ik vind het altijd leuk om voorop te lopen. We volgen de beweging al een tijdje, dus we liepen eigenlijk voor op het pandemonium. Toen ik zag dat ik originele kunst kon maken, een verhaal kon vertellen en het kon combineren met een origineel nummer, ging ik er helemaal voor.”

Snoop Dogg meldt daarnaast dat hij ook in Bitcoin (BTC), de moeder aller cryptocurrencies, gelooft:

“Honderd procent. Ik geloof er in. Ik geloof in de technologie en ik geloof in de wereldwijde verbinding die het creëert. Ik ben niet zozeer bezeten door de waarde van de munt, omdat ik al lang genoeg mee ga om dingen op en neer te zien gaan, en ik weet dat het hier is om te blijven. De toekomst ontvouwt zich vlak voor ons. Ik zie het niet als een rage tijdens de pandemie, de pandemie heeft gewoon olie op het vuur gegoten.”

Op de vraag of er ooit een Snoopcoin zal zijn zegt de rapper “zeker weten” en vraagt hij of “d-o-g-g op d-o-g-e” lijkt. Snoop Dogg zei in februari dat hij een voorstander is van Dogecoin (DOGE), samen met andere beroemdheden als Elon Musk en Gene Simmons.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie