Rico Engelbarts
27/02/2019 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2019 14:00

Blockchain smartphone HTC Exodus gaat samenwerken met Opera browser

Nieuws
blockchain_smartphone_HTC_exodus_gaat_samenwerken_met_opera_browser

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

De telefoonfabrikant HTC heeft aangekondigd dat het team van haar blockchain-telefoon, de Exodus, de samenwerking met Opera aangaat. Daarnaast ondersteunt de telefoon nu ook een aantal nieuwe decentralized applications (dApps).
De fabrikant maakte het nieuws bekend in meerdere tweets. De dApps die vanaf nu op de Exodus gebruikt kunnen worden zijn Etheremon en Decentraland. Ook wordt de dApp Numbers nu ondersteund, aldus the Verge. Deze dApp stelt gebruikers in staat persoonlijke gegevens te verkopen voor cryptocurrencies.


Dankzij de samenwerking met de Opera browser kunnen gebruikers nu microbetalingen versturen naar websites via de ingebouwde crypto wallet die in de browser is geïntegreerd. De Exodus ondersteunt op dit moment alleen nog betalingen met ethereum (ETH), maar er zijn plannen om meer crypto’s, zoals bitcoin (BTC) en litecoin (LTC) toe te voegen.
Phil Chen, chief decentralized officer bij HTC zei over de samenwerking:

Nu zou je een bedrag van 0,00002 ETH [gelijk aan ongeveer $0,0027] kunnen versturen. In de geschiedenis van microbetalingen was zoiets ondenkbaar. Eerder moest je nog rekening houden met transactiekosten of je moest de inkomsten delen met de app store.

In hetzelfde artikel zei Chen daarnaast dat dit onderdeel is van een groter plan. Hij wil namelijk van alle Exodus-telefoons een “gedeeltelijke node” maken. Op die manier zouden de gebruikers van de telefoon cryptocurrencies direct naar elkaar kunnen versturen.
Op dit moment kan de HTC Exodus alleen nog met bepaalde cryptocurrencies gekocht worden. Maar vanaf maart kan de telefoon echter ook met fiat-valuta worden gekocht, waardoor de blockchain-telefoon voor een groter publiek beschikbaar wordt.
Steeds meer grote telefoonfabrikanten beginnen de voordelen van onder andere cryptocurrency in te zien. Onlangs lanceerde Samsung zijn nieuwe telefoon, de Galaxy S10. Deze telefoon wordt standaard geleverd met een oplossing voor het veilig opslaan van private cryptocurrency keys.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie