Timo Bult Timo Bult
25/02/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2022 17:04

110 duizend nieuwe cardano wallets in februari: een overzicht

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: Houders opgelet, ADA koers stijging verwacht

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Terwijl de cardano (ADA) prijs lichtelijk teleurstelt de afgelopen tijd, ziet het project er op fundamenteel vlak nog altijd interessant uit. Het aantal wallets is fors gestegen, het netwerk blijft ondanks de hoge druk overeind en het aantal smart contracts groeit nog altijd. In dit artikel een overzicht van de huidige stand van zaken! De data gebruikt in dit artikel is afkomstig van Cardano Blockchain Insights.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano wallets nemen toe in februari

Te beginnen met het absolute aantal ADA wallets. Die stijgen al een tijdje in aantallen en in februari was dat niet anders. Op 1 februari waren er nog 2.992.417 wallets. Dit aantal liep gedurende de maand op tot minstens 3.102.000, een toename van 109.583 wallets.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het aantal dagelijks nieuw aangemaakte wallets iets af is genomen. Op 1 februari werden er nog 5.109 nieuwe wallets aangemaakt. Dit is afgenomen tot 3.000 op 24 februari.

Advertentie

Cardano smart contracts volgen dezelfde trend

Sinds Cardano de mogelijkheid voor smart contracts heeft geactiveerd, is het aantal hiervan ook aardig gestegen. Een smart contract is in essentie een applicatie gebouwd op de blockchain. Op 1 februari waren er nog 1.130 smart contracts, 24 dagen later staat de teller op 1.487.

De ontwikkelingen zijn echter niet allemaal positief. Zo is te zien dat het aantal transacties per dag flink is afgenomen en dat ook de druk op het netwerk hierdoor lichter is geworden. Ook het aantal wallets dat ADA staked neemt af. Dit is mogelijk het resultaat van investeerders die hun ADA verkopen door de huidige onzekerheid.

Eerder was nog op Crypto Insiders te lezen dat Cardano zwaargewichten als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) wist te verslaan op het gebied van transactieactiviteiten. Op 13 februari lag het transactievolume hoger dan op de twee genoemde cryptocurrency-netwerken.

Desalniettemin kan het project zo nu en dan op kritiek rekenen. Het project zou namelijk te traag ontwikkelen en daarbij blijft het qua gedecentraliseerde applicaties op het netwerk nog relatief rustig.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie