Timo Bult Timo Bult
29/06/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 13:11

Cardano activeert Vasil officieel op testnet

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Las primeras votaciones de Sundaeswap, plataforma DeFi de Cardano

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

Gisteren was in het laatste cardano nieuws te lezen dat de ontwikkelaars achter Cardano, Input Output Global (IOG), onlangs een belangrijke node update hebben gereleased. Het team heeft nu de volgende grote stap gezet. De Vasil update is namelijk geactiveerd op het testnet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano Vasil update

Vasil is de grote langverwachte update van Cardano die het netwerk sneller en efficiënter moet maken. Het zal dit onder andere doen door de manier waarop transacties worden verwerkt binnen het netwerk te verbeteren, ook wel pipelining genoemd.

Deze update werd eerder deze maand uitgesteld. Waar het aanvankelijk de bedoeling was om eind juni Vasil op het mainnet door te voeren, lijkt dus nu in ieder geval met een maand te zijn uitgesteld. Er zouden nog een aantal bugs bestaan op dat moment. Deze lijken met de recente activering op het testnet opgelost te zijn.

Cardano activeert Vasil op testnet

Een testnet is een testomgeving waarin aanpassingen aan de software van een blockchain-netwerk, in dit geval dus Cardano, getest kunnen worden. Het team meldde gisteren dat zij de activering van Vasil op dit testnet hebben ingediend.

Omdat meer dan 75% van de testnet transactieblokken worden aangemaakt door nodes die de recente node update hebben doorgevoerd, zal Vasil op 3 juli geïmplementeerd worden op het testnet.

“Zodra de wijzigingen van kracht zijn geworden na het begin van epoch 215 om 20:20 UTC [22:20 Nederlandse tijd] op 3 juli, zal het Cardano-testnet beginnen te genieten van de nieuwe Vasil-verbeteringen en mogelijkheden die we binnenkort op het mainnet zullen zien.”

Het team laat weten dat Vasil “het meest complexe project is dat we ooit hebben ondernomen. En de hele gemeenschap doet mee. Zoals eerder gedeeld, is onze prioriteit ervoor te zorgen dat we deze upgrade op een veilige manier beheren.”

Wanneer het mainnet, dat is het hoofdnetwerk, Vasil mag ontvangen is nog onduidelijk. Dat zal onder andere afhangen van hoe het testnet presteert met Vasil en of er nieuwe problemen worden ontdekt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie