Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 14:05

Cardano investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA bereikt record

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA bereikt record

Foto: JLStock/Shutterstock

De koers van cardano (ADA) maakte vanochtend plotseling een aardig sprongetje terwijl de rest van de cryptocurrency-markt vooral zijwaarts beweegt. De ADA koers zat bijna zeven maanden lang in een behoorlijk neerwaartse trend. Nu dat de koersen van veel crypto eindelijk weer stijgen, neemt ook het vertrouwen toe dat ADA een bodem heeft bereikt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Kleine en middelgrote ADA investeerders accumuleren

Dat komt omdat ADA investeerders nog altijd accumuleren. Net als met bitcoin (BTC), zette de accumulatie van ADA, ondanks de neerwaartse trend, de laatste tijd flink door. In elk geval onder de kleinere en mediumgrote wallet adressen, meldt analysebedrijf Santiment op 4 april.

Volgens Santiment blijven kleine adressen alsmaar groeien, al hebben zij gezamenlijk alsnog slechts 0,128% van het aanbod in handen. Het aantal mediumgrote adressen heeft ondertussen een all-time high bereikt van 16,8% van het totale aanbod. Dat zijn de adressen met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit.

Het aantal ADA whales, adressen met meer dan $100.000 aan ADA, neemt echter wel af. Toch hebben zij alsnog maar liefst 83,1% van het totaal in handen. Ondanks dat dit een all-time low is, bezitten zijn dus nog wel het overgrote aandeel van ADA in circulatie.

Deze trendverschuiving wordt daarom als een mogelijk positieve ontwikkeling gezien. Het betekent dat ADA wellicht langzamerhand minder gecentraliseerd wordt. Dat zou de koers een stevigere basis moeten geven en minder gevoelig moeten maken voor manipulatie door whales.

Advertentie

Cardano whales kopen groots in

Toch kwam onlangs van een ander analysebedrijf naar buiten, namelijk IntoTheBlock, dat ook de whales in 2022 mogelijk groots ADA inkopen. IntoTheBlock keek echter toen vooral naar het transactievolume en wellicht niet zozeer naar de richting van het verkeer. Toch kan dat betekenen dat ook de whales ADA accumuleren, alleen relatief minder snel.

In elk geval lijkt het vertrouwen onder investeerders in Cardano voorzichtig toe te nemen na de lange neerwaartse trend. Of er nu genoeg momentum is om verder uit te breken, is nog maar de vraag. ADA had vanochtend, net als vorige week, en in februari, nog te veel moeite met het gebied rond $1,22 en $1,23. Vanochtend werd ADA hier wederom afgewezen en zakt momenteel naar $1,20. Toch staat ADA daarmee vandaag alsnog 3,5% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie