Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 14:05

Cardano investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA bereikt record

Nieuws
Cardano investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA bereikt record

Foto: JLStock/Shutterstock

De koers van cardano (ADA) maakte vanochtend plotseling een aardig sprongetje terwijl de rest van de cryptocurrency-markt vooral zijwaarts beweegt. De ADA koers zat bijna zeven maanden lang in een behoorlijk neerwaartse trend. Nu dat de koersen van veel crypto eindelijk weer stijgen, neemt ook het vertrouwen toe dat ADA een bodem heeft bereikt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kleine en middelgrote ADA investeerders accumuleren

Dat komt omdat ADA investeerders nog altijd accumuleren. Net als met bitcoin (BTC), zette de accumulatie van ADA, ondanks de neerwaartse trend, de laatste tijd flink door. In elk geval onder de kleinere en mediumgrote wallet adressen, meldt analysebedrijf Santiment op 4 april.

Volgens Santiment blijven kleine adressen alsmaar groeien, al hebben zij gezamenlijk alsnog slechts 0,128% van het aanbod in handen. Het aantal mediumgrote adressen heeft ondertussen een all-time high bereikt van 16,8% van het totale aanbod. Dat zijn de adressen met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit.

Het aantal ADA whales, adressen met meer dan $100.000 aan ADA, neemt echter wel af. Toch hebben zij alsnog maar liefst 83,1% van het totaal in handen. Ondanks dat dit een all-time low is, bezitten zijn dus nog wel het overgrote aandeel van ADA in circulatie.

Deze trendverschuiving wordt daarom als een mogelijk positieve ontwikkeling gezien. Het betekent dat ADA wellicht langzamerhand minder gecentraliseerd wordt. Dat zou de koers een stevigere basis moeten geven en minder gevoelig moeten maken voor manipulatie door whales.

Advertentie

Cardano whales kopen groots in

Toch kwam onlangs van een ander analysebedrijf naar buiten, namelijk IntoTheBlock, dat ook de whales in 2022 mogelijk groots ADA inkopen. IntoTheBlock keek echter toen vooral naar het transactievolume en wellicht niet zozeer naar de richting van het verkeer. Toch kan dat betekenen dat ook de whales ADA accumuleren, alleen relatief minder snel.

In elk geval lijkt het vertrouwen onder investeerders in Cardano voorzichtig toe te nemen na de lange neerwaartse trend. Of er nu genoeg momentum is om verder uit te breken, is nog maar de vraag. ADA had vanochtend, net als vorige week, en in februari, nog te veel moeite met het gebied rond $1,22 en $1,23. Vanochtend werd ADA hier wederom afgewezen en zakt momenteel naar $1,20. Toch staat ADA daarmee vandaag alsnog 3,5% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie