Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2022 10:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 10:21

Ethereum en meeste altcoins consolideren, cardano maakt sprongetje

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en meeste altcoins consolideren, cardano maakt sprongetje

Foto: leksiv/Shutterstock

Bitcoin (BTC) poogde rond middennacht een uitbraak, maar het bleek uiteindelijk om een fakeout te gaan. Een dergelijke trend zien we ook terug bij veel altcoins. Voor de rest bleef het relatief zeer rustig de afgelopen 24 uur waardoor de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies rond $2,25 biljoen blijft hangen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum stoeit nog met $3.500

Ethereum (ETH) zit nog steeds in gevecht met de $3.500. Rond middennacht leek de ether koers door deze prijs te kunnen breken en schoot even naar een piek van $3.570. Echter maakte ether, net als bitcoin, een fakeout, en de koers corrigeerde onmiddellijk terug. Toch hield ETH meteen boven $3.480 stand en hervatte vervolgens het gevecht met de $3.500.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1510673085359439880

Advertentie

DOT, AVAX, SOL, LUNA iets in de min

Ook de rest van de grootste altcoins blijven relatief rustig. Toch zien we een beetje een omgedraaid beeld ten opzichte van de afgelopen dagen. De sterkste stijgers staan nu in het rood, en andersom. Polkadot (DOT) kon na de fakeout niet aan de $23 vasthouden en zakt naar $22,7 waarmee DOT 1,8% in de min staat. Avalanche (AVAX) was al voor de fakeout aan het dalen, maar lijkt wellicht support te vinden rond $97. AVAX staat 1,7% in de min.

Terra (LUNA) dipte afgelopen nacht juist omlaag, maar kon daarna herstellen. Toch daalt LUNA met 1,5% naar $113,5. Solana (SOL) had 24 uur geleden al moeite met $140 en zakt vanochtend naar $136,5 waardoor koers 1,3% in de min staat.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP, BNB, SHIB, DOGE iets in de plus

Ripple (XRP) kon gisterenavond nog juist aardig stijgen, maar werd kort na middennacht op de $0,85 afgewezen en zakt vanochtend terug naar $0,83, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Binance coin (BNB) doorbrak even $450 met de fakeout, maar zakt vanochtend terug naar $446. Toch staat BNB daarmee 0,6% in de plus. Ook shiba inu (SHIB) stijgt met ongeveer 0,6% in de afgelopen 24 uur naar $0,0000265.

Dogecoin (DOGE) schoot gisterenmiddag even snel omhoog, maar kwam te veel weerstand tegen rond $0,148. DOGE maakte enkele uren later nogmaals een poging, maar werd weer afgewezen en lijkt momenteel moeite te hebben om aan $0,144 vast te houden. Toch staat DOGE 2% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano begint te stijgen

Cardano (ADA) begon vanochtend hard te stijgen. De koers staat vandaag maar liefst 4,2% in de plus. Desondanks ziet het er naar uit dat de weerstand rond $1,22-$1,23 mogelijk nog steeds te groot is. ADA zakt op het moment van schrijven naar $1,21.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers

De meeste altcoins kleuren niet al te diep rood, behalve door de crypto die afgelopen week het hardst nog stegen. Thorchain (RUNE), apecoin (APE) en juno (JUNO) staan zo’n 5% in de min. Near (NEAR) zakt met 6%, zilliqa (ZIL) met 7% en ecash (XEC) met 8%. Stepn (GMT) daalt zelfs met 11%, maar staat nog meer dan 200% in de plus ten opzichte van een week geleden. Waves (WAVES) zakt vandaag het hardst en staat maar liefst 13% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste stijgers

Ook aan de groene kant zitten er vandaag weinig uitschieters tussen. Internet computer en convex finance staan 5% in de plus, helium en amp bijna 6%. Lido en pancakeswap bijna 8%. Mina protocol en celo bijna 9%.

Ethereum beleeft sterke groei in Q1 met winsten van $370 miljoen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie