Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2022 09:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 09:26

Bitcoin koers maakt fakeout, volgt deze week een echte uitbraak?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers maakt fakeout, volgt deze week een echte uitbraak?

Foto: Useacoin/Shutterstock

Vorige zondag maakte bitcoin (BTC) nog een flinke sprong, maar de koers kon de rest van de week de recente opwaartse trend niet voortzetten. Donderdag maakte bitcoin een flinke dip en de koers heeft vooralsnog niet compleet kunnen herstellen. Toch zijn de verwachting voor deze week weer hoog.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin poogt uitbraak, maar maakt fakeout

Ondanks de toenemende volatiliteit eind vorige week, hield de bitcoin koers over het algemeen sterk stand. Afgelopen weekend bleef het zeer rustig en bitcoin begint weer in een steeds krapper wordend bereik te bewegen.

Bitcoin schommelde zaterdag tussen $45.850 en $47.000. Gisteren kromp dat bereik naar het gebied tussen $46.250 en $46.600. Toch maakte bitcoin tegen middennacht plotseling een poging om uit te breken en de koers schoot even naar $47.300. Echter bleek het om een fakeout te gaan. Bitcoin corrigeerde onmiddellijk terug en dipte vervolgens weer naar $45.850.

De afgelopen paar uur herstelde bitcoin ietsjes, maar de $46.250 biedt momenteel fors weerstand. De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $46.130 uit KuCoin en €41.830 op Bitvavo.

Advertentie

Veel positieve signalen voor BTC prijs

Het is mogelijk dat bitcoin in dit bereik de komende dagen blijft consolideren. Er ligt namelijk veel weerstand tussen deze $46.250 en de $47.600 terwijl de koers sterk standhoudt. Toch is er veel hoop voor de maand april, het is namelijk historisch gezien een sterke maand voor de koers.

Analist TechDev ziet mogelijk een zogenaamde volatility squeeze al de komende dagen plaatsvinden met een grote kans dat de koers dan omhoog uitbreekt:

Analist Matthew Hyland meldt dat bitcoin op de wekelijkse grafiek een moving average convergence/divergence (MACD) bull cross maakt. Dat is een bullish teken voor de koers en analist On-Chain College voegt daaraan toe dat de vorige keer dat dit gebeurde afgelopen zomer was, kort voordat de rally weer hervatte.

On-chain gegevens ondersteunen een mogelijke uitbraak naar boven. Zo meldt analysebedrijf Glassnode dat het volume van BTC dat uit beurzen stroomt onlangs op maar liefst 96.200 BTC per maand uitkwam.

Analist PlanC meldt daarnaast dat ondertussen maar liefst 63,2% van het circulerende BTC aanbod minstens een jaar niet is bewogen:

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1510684127175004165

Toch zijn er tekenen dat de derivatenmarkt wellicht weer oververhit begint te raken en de open interest iets te snel toeneemt. Ook meldt analist Ali Martinez dat maar liefst 16 whales, met meer dan 1.000 BTC elk, 46 miljoen aan BTC in totaal, mogelijk verkocht hebben. Dat kan juist voor verkoopdruk zorgen.

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie