Shane Kuijpers
30/03/2022 12:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2022 12:44

Cardano whales kopen groots ADA in

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Koerverwachting Cardano: de 4000 grootste Binance whales kopen ADA

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het transactievolume op Cardano (ADA) is in 2022 ontploft. Dit lijkt er op te duiden dat cardano op institutioneel niveau en onder whales steeds meer aandacht trekt.

Crypto bedrijf IntoTheBlock meldt dat het aantal grote transacties de Cardano blockchain dit jaar met meer dan 50 keer is toegenomen. Er wordt hierbij gekeken naar ‘Large Transaction Volume (LTV)’. LTV verwijst naar het geaggregeerde volume van transacties met een waarde van meerd dan $100.000, uitgedrukt in ADA. Deze LTV is sinds januari van dit jaar gestegen van 1,35 miljard ADA tot 69 miljard ADA. Een stijging van maar liefst 51 keer dus. 

Volgens de gegevens van IntoTheBlock is dit een van de de hoogste volumeniveaus sinds half 2018. Op Twitter geeft het crypto-bedrijf aan dat het hoge volume te maken heeft een toenemende institutionele vraag naar cardano. 

Er zijn een aantal statistieken en maatstaven, zoals de gemiddelde transactie en volatiliteit, die relatief stagneren. Dit geldt echter niet voor het totaal aantal Cardano adressen. Dat is sinds begin dit jaar namelijk gegroeid van 3,4 miljoen adressen naar zo’n 5 miljoen. De medeoprichter van Cardano, Charles Hoskinson, geeft aan dat er bovendien nog veel meer van de blockchain verwacht mag worden. Dit als gevolg van een hard fork update die later dit jaar op de planning staat. Hoskinson geeft aan dat we met Web3 een nieuw tijdperk ingaan, maar dat er wel een leider ontbreekt die beslissingen maakt in en voor de industrie. 

“Als we echt gedecentraliseerd zijn, moeten we op een of andere manier samenkomen en dit uitzoeken. We moeten een soort grondwet schrijven voor deze dingen; we moeten beslissen ‘Wat is de ‘Bill of Rights’ voor het gebruik van cryptocurrency en blockchain technologie?’”

Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano 

De koers van ADA zag de afgelopen periode niet heel positief uit en de prijs van ADA is ver van een all-time high verwijderd. Toch is daar sinds vorige week wel wat verandering in gekomen en cardano behoorde zelfs tot de hardste stijger van de top 10 cryptocurrencies

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie