Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2022 11:56 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 11:56

Cardano hardste top 10 stijger deze week, zilliqa schiet ervandoor

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano hardste top 10 stijger deze week, zilliqa schiet ervandoor

Foto: salarko/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon deze week weer aardig stijgen en trok veel altcoins met zich mee. Een aantal cryptocurrencies schoten zelfs hard omhoog deze week. De totale marktkapitalisatie komt vanochtend bij $2,1 biljoen aan en staat daarmee vandaag 0,5% in de plus en deze week maar liefst 7,7%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum 6,7% in de plus deze week

Ethereum (ETH) kon deze week zelfs iets sterker dan bitcoin aantrekken. De piek naar $3.180 op vrijdag is vooralsnog het hoogtepunt. Toch lijkt ether vanochtend stand te houden boven $3.140 waarmee koers vandaag 0,8% in de plus staat en zelfs 6,7% deze week. In tegenstelling tot bitcoin, komt ether inmiddels ook al boven de prijs uit waar de koers vorige keer werd afgewezen.

Advertentie

AVAX en LUNA in de min deze week

Avalanche (AVAX) kon vorige week flink stijgen, maar had deze week de slechtste week achter de rug onder de grootste crypto. Desondanks kan AVAX vooralsnog boven $84 standhouden en stijgt de koers in de afgelopen 24 uur met 1,4% naar $85,7. Dat is echter 4,4% lager dan vorige week. Terra (LUNA) is de andere grote crypto die rood kleurt, staat deze week 1,6% in de min en komt op $90,6 uit.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SHIB, XRP en BNB bleven deze week iets achter

Shiba inu (SHIB) bleef deze week ook enigszins achter. Toch staat SHIB met een prijs van $0,0000246 vandaag 0,6% in de plus, en 2% deze week. Ook ripple (XRP) trok niet echt met de rest mee. XRP komt op $0.835 uit en staat daarmee ook 0,6% in de plus vandaag en 2% deze week. Binance coin (BNB) zakt momenteel naar $415 waardoor koers maar 0,2% in de plus staat vandaag. Toch staat BNB al 3,8% in de plus deze week.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOT, SOL, DOGE, ADA flink in de plus deze week

Dan hebben we de koersen die deze week al stuk harder stegen. Polkadot (DOT) heeft nog wat moeite met $21 maar staat daarmee alsnog 0,8% in de plus vandaag en zelfs 8,5% deze week. Solana (SOL) zakte gedurende nacht richting $100 en komt daarmee op dezelfde prijs uit als 24 uur gelden. Toch is dat alsnog 9,2% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Dogecoin (DOGE) steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 5% en houdt voorlopig aan $0,14 vast. Daarmee staat DOGE deze week 13,5% in de plus. Toch was het cardano (ADA) die deze week verreweg het sterkst aantrok uit de top 10. De $1,15 werd afgelopen nacht iets te veel, maar ADA komt alsnog op $1,13 uit waarmee de koers maar liefst 26% in de plus staat deze week.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers vandaag en deze week

Een handjevol crypto kleurt echter alsnog rood vandaag, waaronder een paar van de hardste stijgers deze week. Zo zakken aave (AAVE) en ethereum classic (ETC) met 2%, dash (DASH), waves (WAVES) en near (NEAR) met 3%. Juno (JUNO) blijft dalen en staat samen met axie infinity (AXS) vandaag 3,5% in de min.

JUNO staat ondertussen maar liefst 29% in de min ten opzichte van 7 dagen geleden, maar voor xido finance (XIDO) is dat zelfs 38%. XIDO lijkt zelfs op het punt te staan om weer uit de top 100 te vallen.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers vandaag en deze week

Hedera (HBAR), theta fuel (TFUEL), iota (MIOTA) en ecash (XEC) staan 5% in de plus vandaag. Arweave (AR) en loopring (LRC) 6%, apecpoin (APE) 7%, convex finance (CVX) 10%, holo (HOT) 11%, vechain (VET) en frax share (FXS) 14%. Zilliqa (ZIL) steeg gisterenavond keihard en staat maar liefst 70% in de plus vandaag.

Quant (QNT), frax share (FXS), thorchain (RUNE), algorand (ALGO), apecoin (APE), loopring (LRC) staan allemaal deze week maar liefst 20% in de plus. Verder staat deze week holo (HOT) 21% in de plus, dash (DASH) 24%, vechain (VET) 27%, axie infinity (AXS) 28%, ethereum classic (ETC) 38% en convex finance (CVX) maar liefst 50%. Toch is het zilliqa (ZIL) die door de enorme stijging van dit weekend gelijk de uitschieter van de week is. ZIL staat maar liefst 107% in de plus deze week en komt op $0,091 uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie