Roy van Krieken Roy van Krieken
04/03/2022 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2022 18:35

Cardano koers daalt voor 7e maand op rij

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano koers daalt voor 7e maand op rij

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

De crypto markt verkeert al een paar maanden, tot de teleurstelling van menig crypto investeerder, niet in al te beste staat. Sinds het einde van het vorige jaar zijn de koersen van de meeste cryptocurrencies eigenlijk alleen maar gedaald. Zo ook cardano (ADA). Cardano wist in de zomer van het vorige jaar een hele mooie all-time high neer te zetten boven de $3, maar ondertussen staat de ADA koers al meer dan 70% in het rood. Op dit moment is ADA bezig aan  de zevende maand op rij waarin het geen significante opwaartse beweging heeft kunnen maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ADA koers

ADA wordt vandaag de dag ruim onder de $1 verhandeld en bevindt zich in een hardnekkige neerwaartse trend. De grootste proof-of-stake cryptocurrency heeft achtereenvolgend al zes maandelijkse candlesticks op de grafiek in het rood afgesloten. Dit is de langste reeks in de geschiedenis van ADA. De laatste keer dat ADA een groene maandelijkse candlestick wist neer te zetten was in augustus van 2021.

Het is overduidelijk dat het niet goed gaat met de koers van ADA. Dat wil echter niet zeggen dat het Cardano netwerk verleden tijd is. Integendeel. Veelal kan de huidige koers verklaard worden door het overkoepelende sentiment in de crypto markt. Cardano is niet bepaald de enige cryptomunt waarvan de koers kwakkelt. Zelfs bitcoin (BTC) staat vandaag de dag enorm onder water.

Cardano fundamentals

Achter de schermen gaat het eigenlijk juist erg goed met cardano. Er zijn de laatste tijd behoorlijk wat belangrijke mijlpalen bereikt voor het netwerk en er staan mooie dingen op de agenda voor het project.

De totale waarde die is vastgezet op de Cardano blockchain, of wel de total value locked (TVL), is de afgelopen maanden tot nieuwe hoogtes gestegen. Volgens data van DeFi Llama staat de TVL van Cardano op het moment van schrijven zelfs op een all-time high. Er is zeker $141 miljoen vastgezet op het Cardano ecosysteem.

Daarnaast groeit het aantal nieuwe Cardano wallets in een rap tempo. Alleen al in februari kwamen er bijna 110.000 nieuwe wallets bij. Aan het begin van februari werden er elke dag meer dan 5.000 nieuws wallets door gebruikers aangemaakt!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie