Roy van Krieken Roy van Krieken
04/07/2022 11:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 11:31

Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano Vasil hard fork

Gisteren maakte het team achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), op Twitter bekend dat de hard fork op het testnet zonder problemen werd geïmplementeerd. Daarnaast werden enkele ‘Cardano stake pool operators (SPO’s)’ gevraagd om uitvoerig te testen op dit testnet. 

De komende vier weken zullen in het teken staan van dit testproces. SPO’s gaan alle functionaliteiten van het testnet aan de tand voelen en mocht alles naar wens verlopen dan laat de Vasil hard fork lancering op het mainnet van Cardano wellicht niet lang meer op zich wachten.

“Zodra we ervan overtuigd zijn dat de ecosysteempartners comfortabel & klaar zijn, zullen we een update voorstel indienen om het Cardano mainnet te upgraden naar Vasil.”

Wat zijn de voordelen van Vasil?

De Vasil hard fork is al langere tijd een van de meest geanticipeerde updates voor het Cardano ecosysteem. Dat heeft alles te maken met de verbeteringen die de hard fork met zich mee zal brengen. Zo zou onder meer de capaciteit van het Cardano netwerk significant groter moeten worden en zullen de Plutus smart contract scripts beter worden.

“De Vasil upgrade zal ook Cardano cryptografische primitieven verbeteringen bevatten (waardoor grotere interoperabiliteitsopties voor andere blockchains mogelijk zijn), een getunede Plutus interpreter, en een nieuw kostenmodel, die allemaal deel uitmaken van Plutus V2 scripts.”

Plutus is de geavanceerde smart contract programmeertaal en het smart contract platform voor het Cardano ecosysteem dat ontwikkelaars in staat stelt om applicaties te schrijven die interacteren met de Cardano blockchain. 

De lancering van het mainnet wordt naar verwachting aan het einde van deze maand ingezet. Zodra de mainnet fork live is  zal Cardano in staat zijn om transacties in een snel tempo te verwerken met lagere kosten en vergoedingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie