Cardano netwerk bereikt belangrijke drempel voor Vasil update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk bereikt belangrijke drempel voor Vasil update

Foto: alfernec/Shutterstock

Het was al te lezen in het laatste cardano nieuws; de grote Vasil update komt steeds dichterbij! De oprichter van het project, Charles Hoskinson, heeft onlangs zijn verwachtingen gedeeld voor wanneer de update zal gaan plaatsvinden. Het lijkt erop dat september de maand zal zijn waarin dit zal gebeuren.

Cardano-oprichter: ‘Ergens in september’

Hoskinson besprak de huidige stand van zaken in een recente video. Hierin legt hij uit hoe het proces van een dergelijke grote update in de praktijk werkt. Zo moeten nodes hun software updaten. Ook de grote exchanges die zelf Cardano nodes draaien dienen zich voor te bereiden.

Het belangrijkste is dat tenminste 75% van de transactieblokken wordt aangemaakt door nodes met softwareversie 1.35.3. Daarin werd al flinke voortgang geboekt en nu is die belangrijke drempel behaalt. Op het moment van schrijven wordt 77% van de transactieblokken aangemaakt door nodes met deze softwareversie. Kortom, Hoskinson is tevreden met de snelheid waarmee het proces nu verloopt:

“De zaken gaan heel snel. Er wordt nog steeds uitgebreid getest door de gemeenschap en nog steeds door ons. Achter de schermen wordt veel integratiewerk gedaan, dus al die infrastructuur ziet er goed uit. Hopelijk kunnen we samenwerken met de community en binnenkort een harde vorkdatum vaststellen. Over een tijdje hebben we hier een meeting met de SPO’s.

Dus ergens in september is hoe het eruit ziet, tenzij er iets wordt ontdekt of we ergens een aanzienlijke vertraging oplopen.”

Vasil is een grote stap voor Cardano

Nu de belangrijke drempel bereikt is, zal een precieze datum met alle waarschijnlijkheid snel volgen. Vasil is een belangrijke ontwikkeling voor het netwerk aangezien het verschillende verbeteringen met zich mee brengt.

Uiteindelijk moeten transacties sneller en goedkoper worden met Vasil. Hiermee kan het netwerk verder opschalen. De update stond eigenlijk al veel eerder op de planning. Door verschillende bugs werd toen besloten Vasil uit te stellen om er zeker van te zijn dat de bugs opgelost zijn.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie