Cardano steeds dichterbij Vasil update, dit moet er nog gebeuren

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano steeds dichterbij Vasil update, dit moet er nog gebeuren

Foto: Pedro Jose Garcia Flores/Shutterstock

September kan zomaar eens de maand van de grote updates worden! De Ethereum (ETH) Merge staat op de planning, maar zijn rivaal Cardano (ADA) komt ook dichtbij het punt dat het zijn Vasil hard fork activeert. In een update laat de ontwikkelaar achter Cardano, Input Output Global (IOG), weten dat het netwerk een aantal vereisten nadert.

Cardano nadert Vasil update

In een korte update op Twitter laat IOG weten dat er vooralsnog geen nieuwe bugs zijn gevonden in de huidige node versie. Dit is de softwareversie waarop de nodes binnen het netwerk draaien. Eerder was er in het cardano nieuws te lezen dat er in voorgaande versies verschillende bugs waren gevonden. Hierdoor werd Vasil al eens uitgesteld.

Nu ziet het er dus een stuk beter uit. Versie 1.35.3 is naar alle waarschijnlijkheid de versie waarmee de nodes Vasil zullen activeren. Het is dan wel van belang dat zoveel mogelijk nodes overstappen naar deze versie. In de update valt te lezen dat tot nu toe 42% van de transactieblokken worden geproduceerd door nodes met versie 1.35.3.

Uit recentere data blijkt echter dat dit percentage alweer is toegenomen tot 47%. De drempel die nodig is om Vasil te activeren is 75%. Veel nodes moeten de overstap dus nog maken, maar er lijkt voortgang in te zitten.

Ook Binance update zijn Cardano nodes

IOG focust zich in voorbereiding op de hard fork ook op de grote exchanges. Door ervoor te zorgen dat ook zij hun nodes updaten zal Vasil vrijwel geen onderbreking vormen voor ADA bezitters en andere partijen binnen het netwerk. Binance, de grootste exchange ter wereld, heeft laten weten zijn nodes te hebben geüpdatet.

In totaal zouden 25 grote exchanges, die samen 80% van de ADA liquiditeit vertegenwoordigen, de overstap hebben gemaakt. Daarnaast deed de top 10 applicaties op het mainnet hetzelfde.

Zodra de drempelwaarden zijn bereikt zal het team de uiteindelijke lanceerdatum van Vasil bekendmaken. Vasil brengt veel verbeteringen met zich mee waarmee transacties efficiënter worden en het netwerk meer activiteit aankan.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie