Roy van Krieken Roy van Krieken
19/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2023 20:00

ChatGPT: Een bullish en bearish scenario voor de ADA koers

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Hype de ChatGPT: estallan los criptoproyectos de IA

Foto: Shutterstock/Ascannio

Het zal slechts weinigen gaan ontgaan dat artificial intelligence (AI) technologie bezig is met een serieuze opmars. Een van de bekendste voorbeelden is uiteraard ChatGPT, een platform dat tekst kan generen. We vroegen ChatGPT om zowel een bullish als een bearish scenario te schetsen voor de koers van cardano (ADA).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat gaat de ADA koers doen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te vermelden dat een AI model zoals ChatGPT geen accuraat financieel advies kan geven. Het is puur een programma dat tekst kan generen op basis van informatie dat het online kan vinden in zijn gigantische database. Desalniettemin gaf ChatGPT een erg interessant antwoord op de vraag.

Volgens ChatGPT kan de toekomst voor Cardano er erg rooskleurig uit zien. De AI gaf drie mogelijke gebeurtenissen die voor een positieve prijsimpuls voor ADA kunnen zorgen. Allereerst is dat een stijgende adoptie van ADA voor transacties en smart contracts. Als meer mensen het Cardano netwerk gaan gebruiken is het niet gek om te verwachten dat de prijs van ADA ook zal stijgen.

“Cardano heeft veel potentieel voor groei en ontwikkeling. Als het Cardano-team hun roadmap kan blijven waarmaken en hun plannen kan uitvoeren, zijn er verschillende factoren die kunnen leiden tot een bullish scenario voor de prijs van ADA.”

Daarnaast zal het verbeteren van het Cardano netwerk zelf ook positief kunnen uitpakken voor de koers. Denk hierbij aan schaalbaarheid en snelheid van transacties. 

Als laatste denkt ChatGPT dat het aantrekken van grote financiële instanties kan zorgen voor een werkelijk bullish scenario voor de ADA koers. Dit zou volgens ChatGPT namelijk een signaal kunnen zijn voor de particuliere investeerder dat cardano wellicht de moeite waard is.

Een bearish scenario?

Ook kan de klepel de andere kant op volgen volgens ChatGPT. Een bearish scenario ontstaat volgens het model door onder meer succesvolle competitie, bijvoorbeeld Solana (SOL), problemen wat betreft regulatie en als laatste het niet na kunnen komen van alle beloftes die door het team van Cardano zijn gemaakt. Elk van deze zaken zouden volgens ChatGPT niet ten goede komen aan de ADA koers en voor een daling van de prijs kunnen zorgen.

Uiteraard kan ChatGPT niet voorspellen welk scenario uiteindelijk waarheid zal gaan worden. Wel geeft het een interessante blik op de ‘visie’ van het model op de huidige cryptocurrency markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie