Timo Bult Timo Bult
24/03/2022 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 20:06

Coinbase beloont gebruikers met cardano, voegt staking toe

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Coinbase beloont gebruikers met cardano, voegt staking toe

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Goed nieuws voor Coinbase-gebruikers: de exchange ondersteunt sinds vandaag staking rewards voor cardano (ADA) bezitters! Het crypto nieuws valt samen met een enorme prijsstijging van de altcoin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano staking op Coinbase

In een aankondiging laat Coinbase weten dat gebruikers nu beloningen kunnen verdienen als zij ADA in bezit hebben. Hiervoor hoeven ze niets ander te doen dan cardano kopen of vanuit een externe wallet naar hun Coinbase-account te sturen. Gebruikers zullen dan direct beginnen met ADA verdienen.

De exchange laat weten dat de staking rewards na de initiële vasthoudperiode van 20 tot 25 dagen elke 5-7 dagen worden uitbetaald. Het gaat dan om ongeveer 3,75% per jaar. Staken kan uiteraard ook zonder een account bij Coinbase middels een eigen wallet. De exchange wil het staking-proces met zijn dienst echter makkelijker maken voor zijn klanten:

“Het proces kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Met de lancering van vandaag biedt Coinbase een gemakkelijke, veilige manier voor elke retailgebruiker om actief deel te nemen aan het Cardano-netwerk en beloningen te verdienen.”

ADA verdienen met staken

Cardano is een blockchain-netwerk dat op een proof-of-stake (PoS) protocol draait. Dit houdt in dat gebruikers hun crypto kunnen inzetten om bij te dragen aan het verwerken van transacties. In ruil hiervoor ontvangen stakers een beloning, vergelijkbaar met bitcoin (BTC) miners die beloning ontvangen voor het verwerken van transacties.

Het zelf staken van ADA is overigens de voordeligste optie. Waar gebruikers op Coinbase 3,75% ontvangen, ontvangen gebruikers die rechtstreeks met hun wallet staken bijna een procent meer. Voor lange termijn investeerders kan het dus interessanter zijn met een eigen wallet te staken.

Zoals gezegd stijgt de cardano prijs de afgelopen dagen hard. Lees hier een vandaag verschenen technische analyse van de altcoin die de afgelopen 10 dagen met bijna 50% in waarde kon stijgen.

Het project ziet naast de toenemende ontwikkelingen op het netwerk ook goed nieuws uit andere hoeken. Zo is het opgenomen in een nieuw investeringsproduct van Grayscale, waarover je hier meer leest.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie