Timo Bult Timo Bult
22/03/2022 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 08:30

Cardano voert ‘parameter update’ uit: Hoe reageert de ADA koers?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: surassawadee/Shutterstock

Cardano (ADA) groeide de afgelopen maanden behoorlijk nadat het netwerk eindelijk de smart contractfunctionaliteit activeerde. Om ervoor te zorgen dat het netwerk deze groei aankan, voert Input Output Global (IOG) continue kleine aanpassingen door. Zo ook gisteravond.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano voert update uit

IOG liet gisteravond in een tweet weten dat het netwerk een nieuwe zogenoemde parameter update heeft doorgevoerd. Door deze update wordt de opslagruimte voor Plutus scripts per block in de Cardano blockchain vergroot van 56 miljoen naar 62 miljoen. Plutus is de programmeertaal waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen ontwikkelen.

Het vergroten van de ruimte voor scripts moet uiteindelijk als effect hebben dat er meer netwerkcapaciteit ontstaat. Zo legt de ontwikkelaar achter het project uit:

“Eenmaal geïmplementeerd, zullen we het netwerk gedurende ten minste één epoch (5 dagen) zorgvuldig in de gaten houden voordat we eventuele verdere aanpassingen overwegen. Voortdurende observatie en oriëntatie, geleid door gebruik in de echte wereld, is de sleutel tot het veilig laten groeien van de Cardano-capaciteit om gelijke tred te houden met een bloeiend ecosysteem.”

ADA prijs reageert in groene markt

Na de update, die gisteravond van kracht ging, begon de ADA koers te stijgen. Of dit een direct gevolg is van de update is onduidelijk. De rest van de crypto-markt kleurt namens tevens groen. Het lijkt hiermee aannemelijker dat ADA de rest van de markt volgt.

Desalniettemin verwacht Cardano-oprichter Charles Hoskinson dat er in de nabije toekomst interessante dingen aan zitten te komen. In eerdere uitspraken zei Hoskinson dat hij verwacht dat Cardano dit jaar nog ‘Solana-achtige prestaties‘ kan gaan laten zien. Eerder ontstonden er geruchten dat Cardano aan een burn-mechanisme zou werken. Dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn.

Al met al was de afgelopen maand een goede maand voor het netwerk. Zo groeide de waarde die in de Cardano decentralized finance (DeFiapplicaties zit van rond $100 miljoen naar bijna $300 miljoen. En als we de oprichter mogen geloven dan is dit nog maar het begin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie