Roy van Krieken Roy van Krieken
20/03/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2022 19:04

Cardano oprichter verwacht dit jaar ‘Solana-achtige prestaties’

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter verwacht dit jaar ‘Solana-achtige prestaties’

Foto: JLStock/Shutterstock

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, liet onlangs in een interview met InsideW3B weten dat hij dit jaar mooi dingen verwacht voor het netwerk en de ADA token. Volgens hem zal de ADA koers dit jaar erg mooie dingen laten zien. Vooral in juni en oktober van 2022 verwacht Hoskinson vuurwerk. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano updates

Volgens Charles Hoskinson zijn de drie grootste prioriteiten van het team op dit moment het bewerkstelligen van commerciële vergelijkbaarheid, duurzaamheid en zelfbeschikking. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het team de afgelopen tijd hard gewerkt aan de wetenschap die ten grondslag aan het Cardano netwerk. Daarnaast zullen er in de toekomst een aantal belangrijke updates worden doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat het netwerk schaalbaarder en duurzamer wordt.

“Dit jaar komen er allemaal updates die de schaalbaarheid en de zeggingskracht van het systeem enorm verbeteren, zodat je dezelfde soort prestaties krijgt die je ziet bij systemen als Solana enzovoort. Of op zijn minst in dezelfde orde van grootte… Je krijgt niet alleen de veiligheid, de correctheid, de veerkracht en een grote gemeenschap van drie miljoen mensen, maar je krijgt ook het beste van wat concurrenten brengen.”

In juni en oktober zullen investeerders het grootste vuurwerk te zien krijgen. Dit is volgens Hoskinson wanneer de grote updates, als alles volgens plan verloopt natuurlijk, gelanceerd zullen worden. Naarmate het netwerk beter schaalbaar wordt, dan zal vanzelfsprekend het netwerk ook duurzamer worden, aldus Hoskinson.

“Juni en oktober worden geweldige maanden voor ons, want dat zijn de maanden waarin we veel nieuwe functies aanzetten… in termen van verbeteringen in Plutus, side chains, pipelining… en er zijn een aantal fenomenale toegepaste onderzoeksdraden zoals Hydra.”

ADA koers

Het is duidelijk dat Hoskinson de toekomst voor het Cardano netwerk rooskleurig inziet. De ADA koers op dit moment laat echter niet per se zien dat investeerders hetzelfde vertrouwen hebben. Op het moment van schrijven staat ADA meer dan 70% onder water sinds de piek in september van het vorige jaar.

Achter de schermen ziet alles er desondanks gezond uit. Er staan belangrijke updates op het programma en de fundamentals van het netwerk zijn ronduit goed. Zo groeit de total value locked (TVL), hetgeen vaak wordt gebruikt als maatstaf om de interesse in een project te meten, vrijwel elke in een behoorlijk rap temp door. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Advertentie