Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2023 10:12 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2023 10:12

Crypto markt in ’t rood terwijl PEPE de show steelt en 120% stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto markt in 't rood terwijl PEPE de show steelt en 120% stijgt

Foto: Alexander_IV/Shutterstock

De crypto markt begint mei helaas in het rood. Het kan echter nog een stuk volatieler deze week worden met een nieuwe Federal Open Market Committee (FOMC) meeting en een nieuwe ronde van de bankencrisis. Ondertussen staan de meeste munten uit de top 100 in de min, maar daar zitten uitzonderingen tussen, waaronder een opvallende memecoin, die als een raket gaat. De totale marktkapitalisatie zakt desondanks met 1,7% naar $1,23 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin zakt terug naar $28.600

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen week $30.000 aan door nieuwe bankproblemen en kwam daar gisteren wederom in de buurt van. Toen begon de koers echter te dalen en consolideert de afgelopen uren rond de $28.600 waardoor bitcoin vandaag 2,3% in de min staat. Meer volatiliteit wordt deze week verwacht met FOMC.

Advertentie

Ethereum terug naar $1.850

Ethereum (ETH) kwam gisteren nog zo hoog als $1.940 uit voordat de koers een flinke daling maakte. De ether koers dipte afgelopen nacht zo diep als $1.820 en stoeit sindsdien met de $1.850 waardoor de koers vandaag al 3% in de min staat.

Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BNB enige stijger in rode crypto top 10

De rest van de top 10 grootste cryptomunten staat ook in het rood. Polygon (MATIC) houdt het best stand, maar zakt alsnog met 2%, onder de $1 naar $0,98. Ripple (XRP) staat al 2,4% in de min en komt op $0,465 uit.

Cardano (ADA) daalt met 2,7% naar $0,39. Dogecoin (DOGE) staat 2,9% in de min en vecht met de $0,079. Polkadot (DOT) staat al 3,7% in de min en zakt naar $5,85. Solana (SOL) is echter de grootste verliezer en daalt met maar liefst 5,6% naar $22,3.

Toch hebben we nog een uitzondering: Binance (BNB). De BNB koers steeg juist hard gisterenavond en tikte bijna $340 aan. Vanochtend ligt de prijs rond $335 en daarmee staat BNB 4% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers

Verreweg het merendeel van de top 100 kleurt ook rood. Naast solana (SOL) vinden we aan de top ook conflux (CFX), internet computer (ICP), apecoin (APE), stacks (STX), xdc network (XDC) en radix (RDX) allemaal zo’n 5% tot 6% in de min staan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers

Toch hebben we ook hier enkele uitzonderingen. Zo staan bittorrent (BTT), rocket pool (RPL) en casper network (CSPR) zo’n 2% in de plus. Multiversx (EGLD), voorheen elgrond, stijgt met bijna 3% naar $43.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PEPE in de top 100 na stijging van 120%

Tot slot hebben we nog een nieuwe beruchte memecoin de top 100 binnenstormen. De koers van pepe (PEPE) gaat als een raket en steeg de afgelopen 24 uur al met 120% naar $0,00000137, een nieuwe all-time high.

Er wordt gelijk ingespeeld op de hype omtrent deze memecoins. Zo staat ook babypepe (BABYPEPE) vandaag 40% in de plus. Er gaan ook weer verschillende scams rond om misbruik van deze hype te maken. Wees dus extra voorzichtig en houd er rekening mee dat dit soort memecoins vaak weer net zo hard kunnen dalen als ze zijn gestegen. Later volgt meer over PEPE op Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie