Roy van Krieken Roy van Krieken
04/09/2022 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2022 18:45

Er komen grootse dingen aan voor Cardano, aldus oprichter

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/surassawadee

Gisteren maakte de oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, bekend dat de langverwachte Vasil hard fork op 22 september plaats zal vinden. Deze update zal grote verbeteringen van het netwerk aanbrengen, maar volgens Hoskinson is Vasil eigenlijk pas het begin. In de toekomst zal Cardano transformeren tot het ‘financiële operating system’ van de wereld, aldus Hoskinson.

Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Vasil hard fork

In het Cardano nieuws was te lezen dat over een paar weken Vasil zijn opwachting zal gaan maken op het mainnet van Cardano. Volgens Hoskinson was Vasil ook de moeilijkste update die zij tot nu toe als ecosysteem hebben bedacht. De voordelen zullen echter ook enorm zijn:

“Dit is een van de langste, waarschijnlijk de moeilijkste update die we ooit hebben moeten doen als ecosysteem. Als we allemaal ons werk goed hebben gedaan, worden we op 22 september wakker, en zal het gewoon een andere dag zijn. Dat is de magie en de kracht van het Cardano ecosysteem.”

De evolutie van Cardano zet voort

Uiteraard zal het team achter Cardano niet plotseling stoppen met ontwikkelen na de uitrol van Vasil. Integendeel, volgens Hoskinson bestaan er al plannen hoe zij het netwerk tot het volgende niveau kunnen tillen. Vooral schaalbaarheid en toegankelijkheid zijn belangrijke concepten in deze toekomstvisie:

“In de toekomst zal er een grote terugblik zijn op hoe we dingen beter kunnen doen. Er komt ook een diepgaand gesprek over de algemene architectuur van Cardano zoals het is, en hoe we het naar het volgende niveau tillen om het bruikbaarder, draagbaarder, schaalbaarder en beter te maken voor iedereen. “

De doelen van Cardano en Hoskinson zijn enorm ambitieus. Charles Hoskinson wil namelijk dat Cardano er op den duur in zal slagen om een financieel systeem te brengen naar mensen over de hele wereld die op dit moment niet eens toegang hebben tot een bank:

“We hebben het als gemeenschap gebouwd om economische identiteit te geven aan hen die dat niet hebben, zodat we één wereldwijde eerlijke marktplaats kunnen hebben. Het is een waanzinnige missie, en het voelt enorm in omvang, maar met Vasil die 22 september komt, voelt het veel meer haalbaar. “

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie