Timo Bult Timo Bult
21/03/2021 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2021 16:22

Chiliz (CHZ) surft op NFT golf, cardano stijgt door Coinbase notering en meer nieuws van deze week!

Nieuws
Chiliz (CHZ) surft mee op grote golf, Cardano (ADA) geniet van Coinbase notering en meer nieuws van deze week!

Foto: Morrowind/Shutterstock

De afgelopen week zagen we weer een aantal interessante ontwikkelingen omtrent altcoins. Was je te druk om het nieuws in de gaten te houden? In dit artikel blikken we kort terug op nieuws omtrent Ripple (XRP), Chiliz (CHZ) en Cardano (ADA).

Ripple (XRP) investeerders willen meedoen aan rechtszaak, rechter zegt nee

Deze week diende John E. Deaton, een advocaat, een motie tot interventie in. De advocaat wilde zich hiermee namens 6.000 XRP houders aansluiten bij de grote rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange (SEC). XRP investeerders werden hard getroffen door de rechtszaak. De waarde van de altcoin ging namelijk hard onderuit.

In gerelateerd nieuws wil de SEC financiële gegevens inzien van de Ripple bazen Brad Garlinghouse en Chris Larsen. Deze gegevens zijn opgevraagd bij zes verschillende banken. Of de SEC het recht krijgt om dit te doen blijft nog afwachten, Ripple probeert deze actie natuurlijk te dwarsbomen met verschillende moties. In dezelfde update was daarnaast te lezen dat de rechter het eerdere verzoek van Deaton heeft afgewezen.

Chiliz (CHZ) meer dan 1.000% de lucht in, wat zat erachter?

De CHZ cryptocurrency is de afgelopen maand ontzettend hard gestegen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de exploderende NFT hype. Die draait om unieke tokens die op de blockchain bestaan en gelinkt kunnen worden aan unieke digitale verzamelprojecten.

Op een zeker moment stond CHZ maar liefst 1.500% in de plus! Socios.com, dat op Chiliz draait, ging daarnaast ook meerdere grote samenwerkingen aan met grote voetbalclubs. Manchester City was een clubs die zich recent aansloot.

Cardano (ADA) shiet omhoog na notering aan Coinbase Pro en Coinbase.com

Een andere altcoin die deze week de lucht in ging was cardano. ADA is de afgelopen weken al vaker in het nieuws vanwege de grote updates die eraan zitten te komen. Echter was ADA nog altijd niet genoteerd aan de populaire cryptocurrency exchange Coinbase. Daar kwam deze week verandering in.

Het nieuws omtrent de notering zorgde voor een stijging van meer dan 40%. Nadat ADA daadwerkelijk genoteerd was, was een duidelijk sell the news effect te zien. ADA ging namelijk binnen hetzelfde uur van de notering hard onderuit! Toch blijft het sentiment omtrent het project positief. Charles Hoskinson, oprichter van het project, zei deze week dat het project “aan de vooravond van grote deals in Afrika” staat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie