Shane Kuijpers
11/01/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 13:22

Crypto biedt kans op beter leven, vindt Joe Rogan

Nieuws
Waarom de Bitcoin community kwaad is op een gast van Joe Rogan

Foto: Andrei_Diachenko/Shutterstock

Joe Rogan, met enige afstand de grootste podcaster ter wereld, liet recent zijn licht schijnen op crypto en de toekomst hiervan. Rogan denkt dat het twee kanten op kan gaan, maar is voornamelijk hoopvol wat betreft de toekomst van crypto.

Joe Rogan besprak het onderwerp in een recente aflevering van zijn podcast ‘The Joe Rogan Experience’ op Spotify en YouTube. Samen met mede-podcaster Adam Curry had hij het onder andere over de toekomst van cryptocurrencies. Joe Rogan heeft naar schatting gemiddeld zo’n 11 miljoen luisteraars per aflevering. Spotify probeert sommige afleveringen echter wel te censureren. In de podcast zei Rogan het volgende over crypto:

“Of het valt helemaal uit elkaar, of we gebruiken dit als een kans om ons leven te beteren en een betere manier te vinden om ons leven te leiden.” 

Ook zijn gast in de aflevering, Adam Curry, liet zich positief uit over cryptocurrencies:

“Er zijn een hele hoop jonge mensen die zich terugtrekken en parallelle systemen en netwerken gaan bouwen. Ik zit in de Bitcoin-trein omdat ik denk dat mijn geld daar veiliger is.”

Curry heeft zelf ook een podcast, genaamd ‘No Agenda’ en ook Curry ontvangt hierop echter nog wel eens kritiek. Buiten het feit dat het rechts georiënteerd is, zou het ook complottheorieën delen, waar met name de medische wereld niet blij mee is. Wat betreft crypto en het huidige monetaire systeem was Adam Curry echter heel stellig:

“Het geldsysteem is kapot. Het veroorzaakt inflatie, het veroorzaakt ellende en het veroorzaakt oorlogen omdat het gekoppeld is aan olie.”

Nieuw Nederlands crypto project groeit als kool en gaat voor meer

Joe Rogan over de metaverse

Tijdens de podcast hadden Curry en Joe Rogan het ook over de metaverse, de mogelijkheden die het met zich meebrengt en de rol van non-fungible tokens (NFT’s) hierin. Rogan legt uit dat bedrijven in de toekomst met hun eigen digitale munten kunnen komen, die klanten moeten gebruiken om hun producten te kopen. Volgens Rogan zou een bedrijf als Apple dit bijvoorbeeld makkelijk kunnen doen.

Curry deelt deze mening echter niet. Volgens hem gaan overheden en machtige instituties zich juist richten op central bank digital currencies (CBDC’s).

“Je zult crypto hebben. Je zult een digitale portemonnee hebben. Het zal rechtstreeks van de (Amerikaanse, rec.) Federal Reserve naar jou gaan. En er zal weinig retail banking zijn – dat zal gewoon niet meer gebeuren.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie