Rico Engelbarts
18/10/2018 18:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2018 18:50

“Crypto-markt kan puur door speculatie al $1 biljoen waard worden”

Nieuws
crypto_markt_kan_puur_door_speculatie_1_biljoen_dollar_waard_worden

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

In een interview met Ran Neuner op CNBC’s Crypto Trader, stelt Nick Tomaino, oprichter van crypto-beleggingsfirma 1confirmation dat de waarde van de markt voor cryptocurrency alleen al door speculatie een waarde van $1 biljoen kan bereiken. Gevraagd naar wat de adoptie van crypto in de weg staat, antwoordt Tomaino het volgende:

Ik denk dat beleggen en speculeren ook een vorm van adoptie is en vanuit mijn oogpunt acht ik het mogelijk dat crypto van rond de $200 miljard in totale marktwaarde tot enkele biljoenen zal stijgen, juist om die reden [speculatie]. Op basis van wat ik wereldwijd zie gebeuren als het gaat om deze nieuwe investeerbare activaklasse denk ik dat dat mogelijk is. Tegelijkertijd is dat wat ik zie als het gaat om echte adoptie, voornamelijk infrastructuur en middleware wat gebouwd wordt om echte toepassingen te genereren. Dat zijn dingen als oplossingen voor schaalbaarheid, stablecoins en gedecentraliseerde exchanges.

Volgens Tomaino, die tot begin 2016 ook als Business Developer bij crypto-exchange Coinbase werkte, zou het afnemende vertrouwen in regeringen en grote instellingen zoals banken kunnen leiden tot nieuwe investeerders en kapitaal in cryptocurrencies. Met nieuwe investeerders (en dan met name institutionele beleggers) zou een totale marktwaarde van $1 biljoen niet ondenkbaar zijn: Begin dit jaar bedroeg de totale marktwaarde meer dan $830 miljard, en dat geld kwam puur van individuele beleggers en retail traders. De huidige marktwaarde ligt rond de $210 miljard.
Eerder dit jaar benadrukte miljardair en investeerder Mike Novogratz dat wanneer instellingen zich goed zullen voelen bij crypto als beleggingscategorie er een ongekende FOMO-trend (fear of missing out) zal ontstaan onder die instituties. Hij zei destijds te verwachten dat de cryptomarkt tot wel $20 biljoen waard zou worden:

Het zal daar (20 biljoen) niet meteen naartoe gaan. Wat er gaat gebeuren is dat een van deze onverschrokken pensioenfondsen, iemand die een marktleider is, gaat zeggen, weet je wat? We hebben custody, Goldman Sachs is erbij betrokken, Bloomberg heeft een index waar ik mijn prestaties kan bijhouden en zij zullen kopen. En uit het niets koopt de tweede man. Dezelfde FOMO die je in de retail zag, zal worden aangetoond door institutionele beleggers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie