Rico Engelbarts
09/10/2018 16:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2018 16:49

Ran Neuner van CNBC overtuigd dat ETF op korte termijn Bitcoin zal doen ontploffen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ran_neuner_van_CNBC_overtuigd_dat_ETF_op_korte_termijn_bitcoin_zal_doen_ontploffen

Ran Neuner, oprichter en CEO van Onchain Capital, een crypto investerings- en adviesbureau, en tevens bekend als host van het programma Cryptotrader op CNBC heeft ondanks het feit dat er momenteel niet al te veel gaande is in de crypto-wereld, op Twitter enkele zeer bullish uitlatingen over Bitcoin (BTC) de wereld in geslingerd:

Ik heb net Bitcoin voor mijn ouders gekocht. Het is overduidelijk dat de boel op ontploffen staat…


In een andere tweet gaf Neuner een paar uur later aan waarom hij zo zeker van zijn zaak is:

Vorig jaar, rond deze tijd, ging BTC in 5 weken van $6.691 (11 november) naar $20.000 (17 december). Dit was het gevolg van de verwachtingen [over BTC] en de lancering van BTC-futures. Een ETF stelt veel meer voor dan dit en vereist dat er ook daadwerkelijk BTC gekocht wordt. De dreigende deadlines voor de beslissingen van de SEC voor de boeg.


Ook al lijkt een bodem voor de BTC-prijs inmiddels wel gevonden te zijn, zijn er momenteel weinig redenen om aan te nemen dat Bitcoin op de korte termijn aan een noemenswaardige rally zal beginnen, laat staan dat het dezelfde explosieve stijging zal laten zien zoals het dat vorig jaar in het laatste kwartaal deed. Een goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zal ongetwijfeld een impuls geven aan de BTC-prijs maar of dit genoeg is om de boel op de korte termijn “te laten ontploffen” valt wellicht te betwijfelen.
Een Bitcoin-ETF zou de cryptocurrency kunnen helpen om meer reguliere beleggers te bereiken, gezien deze niet direct in de onderliggende asset (BTC) hoeven te beleggen. Wanneer een Bitcoin-ETF op een gereguleerde Amerikaanse beurs gelist zou worden, zou dat kunnen leiden tot meer erkenning voor Bitcoin op Wall Street en tevens nieuw kapitaal op de markt brengen.
Onder crypto-beleggers was de meeste hoop gevestigd op het voorstel voor een Bitcoin-ETF van VanEck & SolidX die gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), maar de goedkeuring hierover is door de SEC meermaals uitgesteld. Een nieuwe deadline hiervoor is vastgesteld op 29 december en hoewel enkele experts denken de eerste Bitcoin-ETF in november al te mogen verwelkomen, is het waarschijnlijker dat dit pas in de loop van 2019 zal gebeuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie