Home Nieuws Bitcoin nieuws Ran Neuner van CNBC overtuigd dat ETF op korte termijn Bitcoin zal...

Ran Neuner van CNBC overtuigd dat ETF op korte termijn Bitcoin zal doen ontploffen

Ran Neuner, oprichter en CEO van Onchain Capital, een crypto investerings- en adviesbureau, en tevens bekend als host van het programma Cryptotrader op CNBC heeft ondanks het feit dat er momenteel niet al te veel gaande is in de crypto-wereld, op Twitter enkele zeer bullish uitlatingen over Bitcoin (BTC) de wereld in geslingerd:

Ik heb net Bitcoin voor mijn ouders gekocht. Het is overduidelijk dat de boel op ontploffen staat…

- Advertentie -

In een andere tweet gaf Neuner een paar uur later aan waarom hij zo zeker van zijn zaak is:

Vorig jaar, rond deze tijd, ging BTC in 5 weken van $6.691 (11 november) naar $20.000 (17 december). Dit was het gevolg van de verwachtingen [over BTC] en de lancering van BTC-futures. Een ETF stelt veel meer voor dan dit en vereist dat er ook daadwerkelijk BTC gekocht wordt. De dreigende deadlines voor de beslissingen van de SEC voor de boeg.

Ook al lijkt een bodem voor de BTC-prijs inmiddels wel gevonden te zijn, zijn er momenteel weinig redenen om aan te nemen dat Bitcoin op de korte termijn aan een noemenswaardige rally zal beginnen, laat staan dat het dezelfde explosieve stijging zal laten zien zoals het dat vorig jaar in het laatste kwartaal deed. Een goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zal ongetwijfeld een impuls geven aan de BTC-prijs maar of dit genoeg is om de boel op de korte termijn “te laten ontploffen” valt wellicht te betwijfelen.

Een Bitcoin-ETF zou de cryptocurrency kunnen helpen om meer reguliere beleggers te bereiken, gezien deze niet direct in de onderliggende asset (BTC) hoeven te beleggen. Wanneer een Bitcoin-ETF op een gereguleerde Amerikaanse beurs gelist zou worden, zou dat kunnen leiden tot meer erkenning voor Bitcoin op Wall Street en tevens nieuw kapitaal op de markt brengen.

Onder crypto-beleggers was de meeste hoop gevestigd op het voorstel voor een Bitcoin-ETF van VanEck & SolidX die gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), maar de goedkeuring hierover is door de SEC meermaals uitgesteld. Een nieuwe deadline hiervoor is vastgesteld op 29 december en hoewel enkele experts denken de eerste Bitcoin-ETF in november al te mogen verwelkomen, is het waarschijnlijker dat dit pas in de loop van 2019 zal gebeuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.608,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.676,52 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.678,94 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.684,34 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.