Rico Engelbarts
04/09/2018 15:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2018 15:32

Enkele experts denken eerste Bitcoin-ETF in november al te verwelkomen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat, om ervoor te zorgen dat Bitcoin (BTC) uit het huidige bearishe marktsentiment raakt waarin het zich sinds begin dit jaar in verkeert, er een grote verandering nodig is die vooral op het gebied van regelgeving gezocht moet worden.
Alle hoop was gevestigd op de goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund). De SEC heeft er de afgelopen tijd al meerdere laten sneuvelen, en stelde vorige maand een beslissing over een voorgestelde ETF’s van de VanEck & SolidX Bitcoin Trust uit tot eind deze maand. Hoewel de kans zeer aanwezig is dat die beslissing op 30 september opnieuw uitgesteld wordt, zijn enkele experts ervan overtuigd dat de eerste Bitcoin-ETF’s dit jaar nog gelanceerd kunnen worden en dat dit in november de BTC-prijs flink op zal drijven:

Ik ben ervan overtuigd dat de Bitcoin-prijs in de eerste week van november de $10.000 aan zal tikken

Dat zei Hermann Finnbjörnsson, oprichter en CEO van cryptocurrency-adviesbureau Svandis, tegen The Street, een in New York gevestigde populaire website voor financieel nieuws. Finnbjörnsson is van mening dat traditionele financiële instellingen een van de belangrijkste factoren voor crypto-adoptie zullen zijn, wat kan leiden tot bullish trends en stijgende prijzen:

Zoals ik het zie is er slechts 1% kans dat Bitcoin niet zal slagen. Ik denk dat er veel redenen zijn om bullish te zijn over Bitcoin. Banken beginnen mee te doen met Bitcoin.

Met de eerste week van november doelt Finnbjörnsson op de plannen van Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), om op 5 november een Bitcoin-ETF op haar nieuwe platform Bakkt te lanceren. Bakkt werkt samen met een grote groep ondernemingen waaronder Microsoft en Starbucks om een “open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem voor digitale assets” te creëren.
The Street meldt dat bijna alle experts die het gesproken heeft het erover eens waren dat investeerders, ondanks de prijsdaling in 2018, bullish moeten blijven over de toekomst van Bitcoin. Een daarvan was Russel Korus, CEO van EX Exchange, die het volgende over Bitcoin zei:

Er zijn tal van redenen waarom deze nieuwe beleggingscategorie mensen zo tot de verbeelding heeft gesproken, sinds de start in 2009. Bitcoin vertoont een aantal kenmerken waardoor het een zeer krachtig en aantrekkelijk concept is. Het zorgt voor directe, peer-to-peer waardeoverdracht in volledig betrouwbare transacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie