CEO Bakkt komt met meer details omtrent nieuw gereguleerd handelsplatform

0

Kelly Loeffler, CEO van het onlangs opgerichte Bakkt, heeft in een recente post op Medium, meer details gegeven over de grondbeginselen van het nieuwe platform en over hoe deze volgens haar de nieuwe normen voor de cryptocurrency-industrie zullen vormen.

Bakkt is de creatie van Intercontinental Exchange (ICE), de exploitant van 23 vooraanstaande internationale beurzen waaronder de New York Stock Exchange (NYSE), en werkt samen met een grote groep ondernemingen waaronder Microsoft en Starbucks om een “open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem voor digitale assets” te creëren.

In de Medium-post zegt Loeffler dat haar platform van plan is een professioneel en institutioneel cryptocurrency-exchange aan te bieden; een platform dat uiteindelijk, zoals ICE uitlegde, een “schaalbare instapmogelijkheid voor instituties, handelaren en consumenten” zal zijn. Ervan uitgaande dat het platform goedgekeurd zal worden door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), wat aannemelijk is, zal het platform in november online gaan.

De drie hoekstenen van het bedrijf, die voor een “vertrouwde infrastructuur voor het verhandelen, bewaren en uitgeven van digitale currencies” moeten zorgen zijn volgens Loeffler een “samenhangende regulerende constructie”, “transparante, efficiënte prijsvorming” en een “pre- en post-trade infrastructuur van institutionele kwaliteit”.

Ondanks de recente verliezen op de cryptomarkt is Loeffler nog altijd optimistisch en enthousiast over de toekomst van de markten en de bijbehorende technologieën. Over de recente marktdaling zei ze het het volgende:

Op hetzelfde moment zijn er tal van rapporten die stellen dat venture-investeringen, initial coin offerings en R&D [onderzoek en ontwikkeling] bij grote bedrijven met betrekking tot blockchain en digitale assets, allemaal op schema liggen om de niveaus van 2017 te overtreffen. Met het potentieel voor efficiëntie en innovatie, laat de focus op nieuwe toepassingen en infrastructuren een sterke interesse voor deze markt en technologie zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws