Rico Engelbarts
22/08/2018 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2018 06:22

CEO Bakkt komt met meer details omtrent nieuw gereguleerd handelsplatform

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Kelly Loeffler, CEO van het onlangs opgerichte Bakkt, heeft in een recente post op Medium, meer details gegeven over de grondbeginselen van het nieuwe platform en over hoe deze volgens haar de nieuwe normen voor de cryptocurrency-industrie zullen vormen.
Bakkt is de creatie van Intercontinental Exchange (ICE), de exploitant van 23 vooraanstaande internationale beurzen waaronder de New York Stock Exchange (NYSE), en werkt samen met een grote groep ondernemingen waaronder Microsoft en Starbucks om een “open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem voor digitale assets” te creëren.
In de Medium-post zegt Loeffler dat haar platform van plan is een professioneel en institutioneel cryptocurrency-exchange aan te bieden; een platform dat uiteindelijk, zoals ICE uitlegde, een “schaalbare instapmogelijkheid voor instituties, handelaren en consumenten” zal zijn. Ervan uitgaande dat het platform goedgekeurd zal worden door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), wat aannemelijk is, zal het platform in november online gaan.
De drie hoekstenen van het bedrijf, die voor een “vertrouwde infrastructuur voor het verhandelen, bewaren en uitgeven van digitale currencies” moeten zorgen zijn volgens Loeffler een “samenhangende regulerende constructie”, “transparante, efficiënte prijsvorming” en een “pre- en post-trade infrastructuur van institutionele kwaliteit”.
Ondanks de recente verliezen op de cryptomarkt is Loeffler nog altijd optimistisch en enthousiast over de toekomst van de markten en de bijbehorende technologieën. Over de recente marktdaling zei ze het het volgende:

Op hetzelfde moment zijn er tal van rapporten die stellen dat venture-investeringen, initial coin offerings en R&D [onderzoek en ontwikkeling] bij grote bedrijven met betrekking tot blockchain en digitale assets, allemaal op schema liggen om de niveaus van 2017 te overtreffen. Met het potentieel voor efficiëntie en innovatie, laat de focus op nieuwe toepassingen en infrastructuren een sterke interesse voor deze markt en technologie zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie