Rico Engelbarts
09/08/2018 10:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2018 10:25

Spoiler alert! Brian Kelly: 30 september stelt SEC ETF beslissing opnieuw uit

Nieuws
spoiler_alert_brian_kelly_30_september_stelt_SEC_ETF_beslissing_weer_uit

Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, heeft gisteren in dat programma benadrukt dat, terwijl Bitcoin (BTC) een flinke prijsdaling meemaakte nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissing over Bitcoin-ETF’s uitstelde tot september, beleggers die om deze reden BTC verkopen, het helemaal verkeerd doen.
De oprichter en CEO van cryptocurrency-beleggingsfirma BKCM LLC, zei dat de beslissing van de SEC om een oordeel over een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) uit te stellen te verwachten was en dat de commissie dit in september hoogstwaarschijnlijk opnieuw zal doen:

Het [BTC] heeft een enorme run vanaf de $5.800 gehad, en dat was allemaal omdat mensen ervan uitgingen dat deze ETF er zou komen. De SEC stelde die beslissing uit tot 30 september en spoiler alert: op 30 september zullen ze het waarschijnlijk weer uitstellen, omdat de markt er nog niet klaar voor is en de SEC nog geen antwoord op hun vragen heeft gehad.

Hoewel de overgrote meerderheid van crypto-analisten het besluit van de SEC als oorzaak aanwijst voor de recente daling van de Bitcoin-prijs, kunnen sommige beleggers zich niet vinden in die verklaring, omdat het uitstel van de SEC immers te verwachten was. Zij zeggen dat het waarschijnlijker is dat een grote verkoop in de OTC-markt, de crypto markt heeft doen laten kelderen.
Desalniettemin benadrukte crypto-bull Brian Kelly, dat de beslissing van de SEC geen reden is voor beleggers om hun holdings in crypto te verkopen:

Dus we hebben deze grote aanloop gehad en we hebben hier vandaag iets van een sell-off meegemaakt. Als je nu, na deze beslissing [van de SEC], verkoopt, is dat de verkeerde manier van crypto-investeren. Er is meer aan de hand dat alleen maar een ETF.

Kelly verwacht niet dat Bitcoin-ETF’s nog voor het eind van dit jaar goedgekeurd zullen worden.
In hetzelfde interview op CNBC’s Fast Money werd Ethereum Classic (ETC) behandeld, dat in tegenstelling tot alle grote cryptocurrencies en tokens, een solide beweging ten aanzien van zowel Bitcoin als de Amerikaanse dollar heeft laten zien. ETC steeg de afgelopen maand met 30% en kwam daarmee op de 10e plek van grootste cryptocurrencies op basis van marktwaarde. Kelly:

Ethereum Classic is de afgelopen maand met 30% gestegen. De echte drijfveer achter Ethereum Classic zijn twee dingen: Coinbase en Robinhood. Dit is de eerste keer dat retailbeleggers een soort van gemakkelijke manier krijgen om zich op Ethereum Classic te richten. Coinbase heeft het aan haar institutionele kant toegevoegd. Ik geloof dat ze het volgende week of zo toe zullen voegen aan de retail-kant van hun platform… Om het echt te doen laten stijgen, moet dat ecosysteem zich uitbreiden. En dat is waar ze nu aan werken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie