Rico Engelbarts
01/08/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2018 18:30

Onderzoek: Tot drie keer zoveel Bitcoin verhandeld buiten exchanges om

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
onderzoek_wijst_uit_er_wordt_tot_drie_keer_zoveel_bitcoin_verhandeld_buiten_exchanges_om

TABB Group, een internationaal onderzoeksinstituut heeft een uitgebreid analyserapport uitgebracht waarin staat dat de over-the-counter (OTC) markt van Bitcoin (BTC) aanzienlijk groter is dan de wereldwijde Bitcoin exchange-markten.
OTC-handel verwijst naar transacties die plaatsvinden tussen marktdeelnemers buiten de exchanges om. Deze vorm van handelen wordt meestal gebruikt door grote beleggers die voor miljoenen of zelfs miljarden aan cryptocurrencies willen kopen of verkopen. Daar vallen bijvoorbeeld ook miners of investeringsmaatschappijen onder.
Om de miljarden dollars aan transacties te verwerken is de liquiditeit van de meeste crypto-exchanges zoals Coinbase en Binance niet toereikend. Als iemand grote hoeveelheden BTC probeert te verkopen op een exchange zal er sprake zijn van een overaanbod en zal de Bitcoin-prijs als gevolg daarvan dalen. Wanneer dat gebeurt zullen miners en grote investeerders hun grote hoeveelheden BTC of andere cryptocurrencies liever via de OTC-markt aan de man brengen.
Uit het rapport van TABB Group blijkt dat het handelsvolume van BTC op de OTC-markt minstens twee tot drie keer zo groot is als die op de exchange-markt. Als de bewering van het onderzoeksinstituut juist is, zou de OTC-markt elke dag voor $12 miljard aan BTC-transacties verwerken, uitgaande van het huidige dagelijkse handelsvolume van $4 miljard op de exchange-markten.
Monica Summerville, Senior FinTech-analist bij TABB Group zei dat de cijfers in het onderzoek gebaseerd zijn op interviews en marktevaluatie:

Tot nu toe was er slechts een ruwe schatting van het volume op de OTC-markt. Als de cijfers van TABB Group kloppen en de exchanges eigenlijk slechts een fractie van het werkelijke handelsvolume van Bitcoin uitmaken, is het nog moeilijker om de oorzaken van onverwachte koersbewegingen te achterhalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie