Crypto-vriendelijk Robinhood wilt bankrekeningen aanbieden

De beurshandel-app Robinhood, die onlangs ook handel in cryptocurrency introduceerde op de app voor klanten uit 16 Amerikaanse staten, wil haar klanten spaarrekeningen en andere traditionele bankdiensten aanbieden.

Bloomberg bericht dat het in Menlo Park, Californië, gevestigde bedrijf met een waarde van $5,6 miljard, al toezichthouders heeft benaderd bij het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) over het verkrijgen van de benodigde licenties voor het ontvangen voor een nationale bankvergunning.

Meer dan 4 miljoen mensen hebben zich geregistreerd voor het commissievrije handelsplatform van Robinhood, en gebruikers in 16 staten kunnen ook Bitcoin en Ether gebruiken naast hun aandelenbeleggingen. Door zich als bank te registreren zou Robinhood nog meer diensten aan kunnen bieden aan klanten, in haar poging een one-stop financieel platform te worden.

Op dit moment is Robinhood geregistreerd bij de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) als een broker-dealer en wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Robinhood is een van de drie “tech unicorns” die actief zijn op het gebied van cryptocurrency, die naar verluidt geïnformeerd hebben naar de optie zich te registreren als bank. Dergelijke vergunningen nemen de federale financiële voorschriften in acht, wat Amerikaanse startups dwingt om deel te nemen aan een lappendeken van 50 verschillende regelgevingskaders.

Circle, nu gewaardeerd op meer dan $3 miljard na de laatste financieringsronde, heeft bevestigd dat het ook een banklicentie hoopt te bemachtigen, in haar streven naar strikte naleving van de regelgeving.

Het in San Francisco gevestigde Coinbase heeft naar verluidt ook soortgelijke gesprekken gevoerd met toezichthouders, hoewel de onderneming, die zichzelf naar men zegt gewaardeerd heeft op $8 miljard, hierover geen publiek commentaar gegeven.

Hoewel aantrekkelijk, is het moeilijk om nationale bankvergunningen te bemachtigen, en heeft het OCC in het verleden minachtende publieke verklaringen afgelegd over fintech-bedrijven die geïnteresseerd zijn in registratie als financiële instellingen. Joseph Ottting, controleur bij de OCC, zei het volgende tijdens een conferentie eerder dit jaar:

De meeste fintechs komen naar ons toe omdat ze hebben gehoord van dit dingetje, de nationale bankvergunning, dat hen een voorkeursbehandeling over de staatsgrenzen heen levert. Wanneer ze met ons komen praten en begrijpen wat er echt voor nodig is om een bank te zijn, gaan ze een soort van wazig kijken en laten vaak nog remsporen achter als ze het gebouw verlaten.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.262,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.486,50 Kopen
2
Litebit
€26.523,20 Kopen
3
SATOS
€26.685,80 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...

Bitcoin Max: Waarom bitcoin geen piramidespel is

Als je voor het eerst met bitcoin in aanraking komt is het nog niet eens zo gek om tot de conclusie te komen dat...

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan...

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...