Rico Engelbarts
22/06/2018 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2018 11:01

Crypto-vriendelijk Robinhood wilt bankrekeningen aanbieden

Nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De beurshandel-app Robinhood, die onlangs ook handel in cryptocurrency introduceerde op de app voor klanten uit 16 Amerikaanse staten, wil haar klanten spaarrekeningen en andere traditionele bankdiensten aanbieden.
Bloomberg bericht dat het in Menlo Park, Californië, gevestigde bedrijf met een waarde van $5,6 miljard, al toezichthouders heeft benaderd bij het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) over het verkrijgen van de benodigde licenties voor het ontvangen voor een nationale bankvergunning.
Meer dan 4 miljoen mensen hebben zich geregistreerd voor het commissievrije handelsplatform van Robinhood, en gebruikers in 16 staten kunnen ook Bitcoin en Ether gebruiken naast hun aandelenbeleggingen. Door zich als bank te registreren zou Robinhood nog meer diensten aan kunnen bieden aan klanten, in haar poging een one-stop financieel platform te worden.
Op dit moment is Robinhood geregistreerd bij de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) als een broker-dealer en wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC).
Robinhood is een van de drie “tech unicorns” die actief zijn op het gebied van cryptocurrency, die naar verluidt geïnformeerd hebben naar de optie zich te registreren als bank. Dergelijke vergunningen nemen de federale financiële voorschriften in acht, wat Amerikaanse startups dwingt om deel te nemen aan een lappendeken van 50 verschillende regelgevingskaders.
Circle, nu gewaardeerd op meer dan $3 miljard na de laatste financieringsronde, heeft bevestigd dat het ook een banklicentie hoopt te bemachtigen, in haar streven naar strikte naleving van de regelgeving.
Het in San Francisco gevestigde Coinbase heeft naar verluidt ook soortgelijke gesprekken gevoerd met toezichthouders, hoewel de onderneming, die zichzelf naar men zegt gewaardeerd heeft op $8 miljard, hierover geen publiek commentaar gegeven.
Hoewel aantrekkelijk, is het moeilijk om nationale bankvergunningen te bemachtigen, en heeft het OCC in het verleden minachtende publieke verklaringen afgelegd over fintech-bedrijven die geïnteresseerd zijn in registratie als financiële instellingen. Joseph Ottting, controleur bij de OCC, zei het volgende tijdens een conferentie eerder dit jaar:

De meeste fintechs komen naar ons toe omdat ze hebben gehoord van dit dingetje, de nationale bankvergunning, dat hen een voorkeursbehandeling over de staatsgrenzen heen levert. Wanneer ze met ons komen praten en begrijpen wat er echt voor nodig is om een bank te zijn, gaan ze een soort van wazig kijken en laten vaak nog remsporen achter als ze het gebouw verlaten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie