Home Nieuws Bitcoin nieuws “Bitcoin blijft steeds maar weer terugkomen” zegt Robinhood-CEO over toekomst crypto

“Bitcoin blijft steeds maar weer terugkomen” zegt Robinhood-CEO over toekomst crypto

- Advertentie -

Baiju Bhatt, de mede-oprichter en co-CEO van crypto- en aandelenhandel-app Robinhood, sprak met Yahoo! Finance op 15 juni, over waarom hij denkt dat cryptocurrencies nog lang rond zullen blijven hangen.

Bhatt, die opmerkte dat hij en zakenpartner Vladimir Tenev al in 2011 Bitcoin (BTC) aan het minen waren, zei in een interview dat Robinhood werd gevraagd om crypto in hun app te brengen vanwege de “veerkracht”:

Het heeft deze vasthoudendheid die het steeds weer terug doet blijven komen. Er zijn tijden dat de prijs enorm omhoog gaat, en dan daalt het weer en de relevantie daarvan in de samenleving lijkt te vervagen. En het blijft maar terugkomen.

Aan het begin van het jaar kondigde Robinhood aan dat ze in februari een zero-fee optie voor het handelen in crypto zouden toevoegen, waarbij meer dan 1 miljoen gebruikers zich binnen een paar dagen bij de service hadden aangemeld. Hoewel de crypto-trading opties, die op 22 februari live ging, Bitcoin en Ethereum (ETH) zijn, heeft Bhatt eergisteren laten weten dat ze “flink investering in het toevoegen van meer coins en wallet-functionaliteit”.

Gevraagd naar de huidige sfeer van regelgevings-druk in de Verenigde Staten, zoals de US Securities and Exchange Commission (SEC) die uitzoekt welke cryptocurrencies als effecten

beschouwd kunnen worden, zei Bhatt dat de status van Robinhood als geregistreerde broker dealer in de afgelopen 5 jaar hen een competentie bij bijna elke federale toezichthouder heeft opgeleverd.

Crypto-exchange en wallet Coinbase, misschien wel een concurrent van Robinhood, is ook op weg om een broker-dealer te worden, na het verwerven de financiële dienstverlener Keystone Capital Corp, vorige week.

Wat de toekomst van crypto betreft, hoewel Bhatt zei dat hij gelooft dat “soevereine naties op enig moment cryptocurrencies als hun standaard valuta’s zullen hebben”, is het belangrijk om te gebeuren is dat degenen die in de crypto-sector werken zich aan de innovatie-hype moeten houden. Volgens Bhatt is één van zwaarste “kritieken tegen innovatie” het ontbreken van echte use cases voor crypto vandaag:

Wanneer is de laatste keer dat je ooit een dag hebt gehad en dat je zoiets had van, vandaag moest ik die Bitcoin maar eens uitgeven, man. Dat gebeurt toch niet?

Begin mei voltooide Robinhood een financieringsronde van $363 miljoen om haar crypto-platform, dat momenteel in 16 Amerikaanse staten beschikbaar is, uit te breiden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...