Rico Engelbarts
17/06/2018 11:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2018 11:59

“Bitcoin blijft steeds maar weer terugkomen” zegt Robinhood-CEO over toekomst crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_blijft_steeds_maar_terug_komen_aldus_CEO_robinhood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Baiju Bhatt, de mede-oprichter en co-CEO van crypto- en aandelenhandel-app Robinhood, sprak met Yahoo! Finance op 15 juni, over waarom hij denkt dat cryptocurrencies nog lang rond zullen blijven hangen.
Bhatt, die opmerkte dat hij en zakenpartner Vladimir Tenev al in 2011 Bitcoin (BTC) aan het minen waren, zei in een interview dat Robinhood werd gevraagd om crypto in hun app te brengen vanwege de “veerkracht”:

Het heeft deze vasthoudendheid die het steeds weer terug doet blijven komen. Er zijn tijden dat de prijs enorm omhoog gaat, en dan daalt het weer en de relevantie daarvan in de samenleving lijkt te vervagen. En het blijft maar terugkomen.

Aan het begin van het jaar kondigde Robinhood aan dat ze in februari een zero-fee optie voor het handelen in crypto zouden toevoegen, waarbij meer dan 1 miljoen gebruikers zich binnen een paar dagen bij de service hadden aangemeld. Hoewel de crypto-trading opties, die op 22 februari live ging, Bitcoin en Ethereum (ETH) zijn, heeft Bhatt eergisteren laten weten dat ze “flink investering in het toevoegen van meer coins en wallet-functionaliteit”.
Gevraagd naar de huidige sfeer van regelgevings-druk in de Verenigde Staten, zoals de US Securities and Exchange Commission (SEC) die uitzoekt welke cryptocurrencies als effecten
beschouwd kunnen worden, zei Bhatt dat de status van Robinhood als geregistreerde broker dealer in de afgelopen 5 jaar hen een competentie bij bijna elke federale toezichthouder heeft opgeleverd.
Crypto-exchange en wallet Coinbase, misschien wel een concurrent van Robinhood, is ook op weg om een broker-dealer te worden, na het verwerven de financiële dienstverlener Keystone Capital Corp, vorige week.
Wat de toekomst van crypto betreft, hoewel Bhatt zei dat hij gelooft dat “soevereine naties op enig moment cryptocurrencies als hun standaard valuta’s zullen hebben”, is het belangrijk om te gebeuren is dat degenen die in de crypto-sector werken zich aan de innovatie-hype moeten houden. Volgens Bhatt is één van zwaarste “kritieken tegen innovatie” het ontbreken van echte use cases voor crypto vandaag:

Wanneer is de laatste keer dat je ooit een dag hebt gehad en dat je zoiets had van, vandaag moest ik die Bitcoin maar eens uitgeven, man. Dat gebeurt toch niet?

Begin mei voltooide Robinhood een financieringsronde van $363 miljoen om haar crypto-platform, dat momenteel in 16 Amerikaanse staten beschikbaar is, uit te breiden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie