Rico Engelbarts
10/05/2018 19:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2018 19:27

Robinhood app haalt $363 miljoen op om VS' “grootste crypto platform zonder fees” te bouwen

Nieuws

Foto: Shutterstock/ PREMIO STOCK

Robinhood, een app voor aandelenhandel, heeft $363 miljoen opgehaald om de exchange ‘Robinhood Crypto’ in de hele VS uit te breiden, volgens een persbericht van het bedrijf vandaag, 10 mei.

Zoals Fortune meldt is Robinhood de op één na meest waardevolle fintech-startup in de VS waarvan de huidige waardering ​​$5,6 miljard bedraagt; meer dan een verviervoudiging ten opzichte van vorig jaar.

DST Global leidde de recente ronde met nieuwe investeerders, waaronder Sequoia Capital, Kleiner Perkins, Iconiq Capital en Capital G (de VC-tak van Google-moederbedrijf Alphabet).

Meer dan 4 miljoen gebruikers hebben nu accounts geopend bij de service, die sinds februari een crypto-specifiek platform aanbiedt en welke momenteel beschikbaar is in tien Amerikaanse staten.

In een interview met Fortune zei co-CEO Baiju Bhatt dat het bedrijf van plan is om “handel in 16 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en Zcash” aan te bieden en een gunstigere kostenstructuur te bieden dan bestaande platforms, namelijk zonder fees.

Bhatt benadrukte ook dat Robinhood al een geregistreerde broker is bij de Securities and Exchange Commission (SEC), in tegenstelling tot het toonaangevende Amerikaanse crypto-handelsplatform Coinbase. De laatste heeft momenteel ongeveer 20 miljoen gebruikers, en biedt slechts vier cryptocurrencies aan.

Terwijl Robinhood aspiraties heeft om zijn bestaande rivaal te overtreffen, zullen beide partijen al snel te maken hebben met belangrijke institutionele Wall Street spelers die op het punt staan ​​de Bitcoin-handelsmarkt te betreden. Investeringsgigant Goldman Sachs heeft onlangs aangekondigd dat het binnen enkele weken een crypto trading desk zal openen en ICE, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, is naar verluidt van plan om zogeheten Bitcoin (BTC) swapcontracten aan te bieden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie